Borgmester efter overfald på dyreredder: - De sku´ ha en røvfuld

Politikere i Odense raser over episoden i Vollsmose, hvor en dyreredder blev overfaldet. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) søger hjælp fra lokalområdet, mens rådmand Jane Jegind (V) ønsker politisk handling.

Politikerne på Odense Rådhus er ikke sene til at fordømme episoden i Vollsmose, hvor en frivillig dyreredder blev overfaldet, mens hun forsøgte at redde en tilskadekommen kat.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) peger først og fremmest på, at der er nogle forældre, der skal have fat i deres børn.

- Det er dybt uacceptabelt. De her lømler skulle have en regulær røvfuld, lyder det prompte fra Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. 

- En kvinde, der frivilligt er redder for Dyrenes Beskyttelse, og så kan hun ikke lades være af banditter og lømler, siger han til TV 2/FYN.

quote  Det er dybt uacceptabelt. De her lømler skulle have en regulær røvfuld

Peter Rahbæk Juel

- Der er nogle forældre i Vollsmose, der har nogle store børn, de skal have fat i. De skal vide, det ikke er acceptabelt.

TV 2/FYN kunne onsdag offentliggøre en video af optrinnet, hvor to personer sparker efter bilen. Ifølge Fyns Politi blev der blandt andet råbt 'Vi slår dig ihjel' efter kvinden, før hun kørte fra stedet.

Jegind: - De skal ind og ruske tremmer

Rådmand Jane Jegind (V) deler borgmesterens frustrationer og peger på manglende politiske resultater.

- Vi kan ikke frasige os, at vi også har et medansvar. Der er lavet planer for hundrevis af millioner af kroner. Men hvad hjælper og hvad hjælper ikke, siger Jane Jegind.

Hun benyttede lejligheden til at stikke til borgmesterens fokus på hjælp fra lokalområdet:

- Borgmesteren har altså også et medansvar for de beslutninger, der er truffet, tilføjede hun.

Peter Rahbæk Juel bemærker dog, at der ér sket politiske initiativer på området:

- Som byråd har vi vedtaget en række ting, hvor vi gerne vil forebygge, at der er nogle børn, der slet ikke kommer ud i den her situation, siger han.

Da en kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse skulle hente en tilskadekommen kat i Odense-bydelen Vollsmose, blev hun overfaldet og truet på livet.

Ifølge Jane Jegind vil det blandt andet have en positiv effekt, hvis Odense Kommune målrettet går efter at tvangsfjerne flere børn, der er i familie med personer, der har relationer til bandeaktiviteter.

- Det er dybt uacceptabelt og ja, der skal gribes ind. Jeg håber, de kommer ind og rusker tremmer, siger hun til TV 2/FYN.