Borgmester kæmper for TV2 på Facebook

Støttegruppe på Facebook for at bevare TV2 i Odense nærmer sig 4000 medlemmer. Samtidig trækker de politiske forhandlinger ud til efter nytår.

Mens politikerne arbejder på højtryk for at sammenstrikke en økonomisk redningsplan for det skrantende TV2, har den fynske kamp for at bevare stationens hovedsæde i Odense også bevæget sig ind på internettet.

Kulturminister Carina Christensens konservative partifælle, den odenseanske borgmester, Jan Boye, har oprettet gruppen "Bevar TV2 i Odense" på den sociale internetside Facebook. Her har knap 4000 mennesker i løbet af få uger meldt sig ind i gruppen til støtte for stationen i Odense.

- Det er en reel risiko, at man kan beslutte at flytte TV2 væk fra Odense. Min gruppe på Facebook er en form for moderne underskriftsindsamling, og jeg synes, den viser, at der er en bred opbakning ikke kun i Odense til, at stationen skal bevares her i byen, siger Jan Boye til Ritzau.

Meget tyder dog på, at Jan Boye kommer til at holde vejret lidt endnu, før TV2's situation er afklaret. Den konservative medieordfører, Henriette Kjær, siger således til Berlingske Tidende, at man - stik imod tidsplanen - formentlig kommer på den anden side af nytårsaften, før politikerne når til enighed.