Borgmester og minister på cykeltur

Mandag besøger Miljøminster Troels Lund Poulsen(V) Odense, og borgmester Jan Boye(K) benytter lejligheden til at invitere ministeren på en cykeltur rundt i Odense.

Troels Lund Poulsen besøger Odense som den første by i en række møder i det såkaldte Bypolitiske Råd, der er nedsat af Miljøministeriet.

Odense skal vise sig frem som en sund by, og Jan Boye har derfor afsat en time til en cykeltur gennem Danmarks officielle cykelby.

På turen vil borgmesteren vise Troels Lund Poulsen eksempler på at Odense er en sund by og har skabt gode forhold for byens cyklister.

Sådan ser turen ud

Start ved Radisson SAS H.C. Andersen Hotellet.

1. Overgade. Gade i det gamle H. C. Andersenkvarter. Totalombygget i 1996. Belægning i granit med cykeldæksler og ikoner til markering af cykelstien. Gaden er dobbeltrettet for cyklister, men ensrettet for bilister. Tinsoldaten er integreret som en del af vejdesignet med det manglende ben som pullerter.

2. Hastighedsmåler til cykler. Ved at holde en defineret hastighed på 22 km i timen kan man ramme den grønne bølge og undgå rødt lys på strækningen.

3. Cykelshunt. En cykelshunt betyder at cyklisten ikke behøver at holde for rødt men lovligt kan dreje til højre indenom lyskrydset uden at genere trafikken.

4. Allégade. Endnu et eksempel på en gade med dobbeltrettet cykelsti og ensretning for biler.

5. Cykelbarometer: En af de 25 cykeltællere som er placeret rundt om i byen. Tælleren er med til at give cyklisterne en fællesskabsfølelse og motiverer dermed cyklisterne til at holde fast i deres gode cykelvaner.

6. Blå lomme. For at skabe større synlighed for cyklister har Odense Cykelby skabt en cykellomme. Lommen er markeret med blåt og cyklisterne placerer sig i lommen og kommer på den måde foran bilisterne. Cyklisterne er sikret synlighed i gadebilledet.

7. Wilhelm Werners plads: Cykelbyens centrum. Cykelringen rundt om gågade-nettet løber forbi her. Belægningen er i jetbrændt granit (flamberet). Dæksler som rutemarkering. To cykelbarometre, luftpumpe, vandpost og bagagebokse. 56 Cykelparkeringsplader med indbygget lås i wire. medHoldeplads for cykeltaxa. Tilladt cykling i Gågaden mellem kl. 09.00 og 21.00.

8. Kinopladsen: Tidligere bilparkering, nu cykelparkering med overdækning og lys. Fokus på flot og indbydende design. Plads til 400 cykler.

Retur til hotellet.