I det fynske folks tjeneste

Borgmesterkandidat alene med kontroversiel adoptions-udmelding

Jane Jeginds forslag om tvangs-bortaoption af de mest kriminelle familiers børn fra Vollsmose, blev i dag en del af Folketingets åbningsdebat. Men hun står alene med sin holdning.

Jane Jeginds forslag om tvangs-bortaoption af de mest kriminelle familiers børn fra Vollsmose, blev i dag en del af Folketingets åbningsdebat. Men hun står alene med sin holdning.

På Folketingets talerstol

Fra talerstolen blev Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby flere gange spurgt til Jane Jeginds forslag. Hun ville hverken støtte eller afvise borgmesterkandidaten, men partiet har forståelse for Jeginds forslag.

- Jeg forstår til fulde, at man i Venstre i Odense ønsker at løse det problem, at størstedelen af kriminaliteten i Vollsmose kan spores tilbage til nogle få familier, hvor det man giver videre til ens børn ikke er samfundssind, men at det er i orden at være hardcore kriminel, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til TV 2/Fyn.

Forslaget blev stillet efter, at en vurdering fra Odense Kommune viser, at 40 procent af de kriminelle i Vollsmose kommer fra eller er under påvirkning af de samme to familienetværk.

Uenighed trods forbund

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er i valgforbund i Odense - men også her står borgmesterkandidat-Jegind alene, da TV 2/Fyn spørger de andre partier til forslaget.

- Det må være barnets tarv, der er i centrum, og det er simpelthen ikke i barnets tarv at snakke om tvangs-bortadoption, mener den konservative rådmand Steen Møller.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen er endnu mere klar i mæglet.

- Hvis man tager en tiårig dreng, og bortadopterer ham til en anden familie, kommer den dreng til at lide skade, og han kommer til at hade det danske samfund. Tvangsfjernelse er en bedre løsning, hvor der er en plejefamilie, og hvor der så er en kontakt til familien, mener politikeren, der både sidder i folketinget og byrådet.

Jane Jegind har været i vælten siden forslaget, men holder fast trods den massive kritik.

- Jeg havde ikke ventet at der ville komme en bred opbakning, jeg er godt klar over, at det her er et meget kontroversielt forslag. Men jeg synes, at der er behov for, at nogen siger det her højt, og at vi begynder den her debat, fastslår borgmesterkandidaten.