Børn kæmper om plads i Festspillene

120 børn var denne weekend til audition i Odense. Håbet var en plads på holdet, når H. C. Andersen Festspillene til sommer fremfører Fyrtøjet.

De kan synge, danse og spille teater - og så drømmer de alle om at stå forrest, når den Den Fynske Landsby den 15. juli og godt tre uger frem lægger scene til H. C. Andersen Festspillenes udgave af Fyrtøjet.

Denne weekend kæmpede 120 børn så om pladserne - men der skal kun bruges 60.

- Det er jo en del af jobbet, som vi tager med. Men det er ikke sjovt at afvise så mange. Især ikke fordi rigtig mange meget kompetente og dygtige børn, får et nej hver eneste år, fortæller instruktør Carsten Friis.

En af dem, der var til audition var 12-årige Vito Gram

- Der er noget i mig, der bare synes, det er fedt, at synge og danse. Jeg vil gerne vise en masse mennesker, at jeg elsker det her.

Og han havde forberedt sig grundigt:

- Da jeg kørte herover i bilen med min mor, skruede vi helt op og sang en masse sange i radion og sang til for at mærke hvor det var, jeg skulle op i dag, og så har jeg bare øvet mig rigtig meget.

Det er da også noget af det, de leder efter, når rollelisten skal besættes.

- Det, der er helt afgørende er, at de kommer ind med kæmpelyst og glæde. Mange tror de skal komme og synge som en drøm, det skal de slet ikke. Det vigtigste er at de kommer ind og formidler en lyst og glæde og at de har lyst til at være til stede i det, de gør, siger Carsten Friis.

Om fire uger får de håbefulde børn svar på, om deres audition var god nok til en plads på holdet.