Børn og forældre: Ingen penge - ingen skole

Odenses skoler har brug for markant flere penge. Det var budskabet endnu engang fra de flere hundrede børn og forældre, der onsdag var mødt op på Flakhaven i Odense. Det skriver folkeskolen.dk.

Mens der blev afholdt byrådsmøde inde på rådhuset, tog en række børn og forældre onsdag plads ude foran. Her havde gruppen "Flere penge til folkeskolen i Odense" taget plads med bannere.

Med folkemødet ville gruppen sende et signal til politikerne, inden de den 16. september går i gang med budgetforhandlingerne: Byens 36 folkeskoler har brug for markant flere penge.

- Folkeskolerne i Odense befinder sig lige nu i en historisk ukendt situation, hvor budgetterne til de enkelte skoler er så begrænsede, at skolebestyrelserne ikke mener, det er muligt at drive en god folkeskole for de tildelte midler. Byrådet har siden 2010 foretaget så massive besparelser på folkeskoleområdet, så vi i dag skal drive folkeskole for 250 millioner kroner mindre, end vi skulle i 2010, sagde Britta Bang, der er skolebestyrelsesformand på Tingløkkeskolen, da hun talte til gruppen fra scenen. Det skriver folkeskolen.dk.

Skolebestyrelserne er utilfredse over, at budgettet for byens skoler ligger langt under landsgennemsnittet. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley var også til stede.

- Jeg kan ikke stå her i dag og love jer penge, men jeg kan love, at jeg arbejder på det, og jeg kan love, at byrådet vil have hørt jeres stemme, når vi engang er færdige med budgetforhandlingerne, sagde Susanne Crawley.

På 22 ud af byens 36 folkeskoler nægtede bestyrelserne i foråret at godkende budgetterne.