Børn udsat for overgreb får nyt hus

Trygge rammer for børn, der har været udsat for overgreb, skal der til, når de skal afhøres. Og når de efterfølgende skal videre psykologisk. De behov skal et nyt børnehus i Odense opfylde.

Huset bliver indviet af social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen torsdag.

Formålet med børnehuset er, at børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, kan få al den hjælp de har brug for samlet på ét, børnevenligt sted. Alt fra afhøring af politiet til psykologisk krisestøtte vil fremover foregå under samme tag.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen har sammen med satspuljepartierne givet økonomisk støtte til etableringen af børnehuset.

- Det glæder mig meget, at vi nu kan åbne børnehuset i Odense Kommune. Med børnehuset kan vi give de børn, der på tragisk vis har været udsat for overgreb trygge rammer. Vi undgår dermed, at børnene skal belastes af at skulle rundt til forskellige myndigheder for at blive undersøgt og udredt. Jeg ser frem til at følge arbejdet i børnehuset i Odense Kommune fremover, siger Annette Vilhelmsen.

Børn- og ungerådmand i Odense Kommune Brian Dybro er glad for det nye børnehus.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at forebygge overgreb og omsorgssvigt af børn. Men det er desværre ikke altid nok, og i de situationer skal vi kunne tilbyde børn og unge den mest skånsomme behandling i en ellers meget utryg og ubehagelig situation. Med etablering af Børnehus Syd er jeg sikker på, at vi har skabt nogle rolige rammer, hvor kompetente fagpersoner med forskellige baggrunde vil yde den nødvendige hjælp og behandling, siger han.

Udover Odense, etableres der børnehuse i Næstved, København, Aarhus og Aalborg Kommune.

Børnehusene er en del af satspuljeaftalen for 2013 gennem "Overgrebspakken - samlet indsats til beskyttelse af børn mod overgreb". Kommunerne blev med overgrebspakken forpligtet til at oprette børnehusene.