Børnepasningen betaler skolereform

Udgifter på 100 millioner kroner i Odense Kommune til den nye folkeskolereform skal hentes fra børnepasningsområdet.

Børn og Ungeudvalget afleverede onsdag deres budgetbidrag til økonomiudvalget. Én af opgaverne var at finde en finansiering af folkeskolereformen til 100 millioner kroner over fire år.

- Vi mener, at vi har fundet pengene på områder, hvor det ikke kommer til at ramme børnene, siger rådmand Susanne Ursula Larsen.

Politikerne vil finde de mange penge inden for to store områder inden for børnepasningen. Dels vil politikerne spare penge på frokostordningerne i vuggestuer og børnehaver og dels skal børnehaverne tilpasses det faldende børnetal.

- Vi lægger i dag penge til en frokostordning som næsten ingen bruger, så når vi tager pengene fra denne ordning, rammer det ikke børnene, siger rådmanden.

Susanne Ursula Larsen kan dog ikke garantere, at tilpasningen i antallet af børnehavepladser ikke vil betyde fyringer.

- Med Odense Kommunes økonomi kan vi ikke tillade, at der står tomme børnehavepladser. Så når der kommer færre børn må tilpasse os, og bruge pengene på noget andet. Jeg håber, at tilpasningen kan klares ved naturlig afgang, men det vil jeg ikke garantere, siger rådmanden.

Til trods for at kommunen nu har fundet 100 millioner kroner til skolereformen, så er der ikke afsat én krone til arbejdspladser til lærerne på skolen. I Aarhus har kommunen afsat 72 millioner kroner til arbejdspladser på skolerne.

- Odense er i en helt anden økonomisk situation end Aarhus, så derfor kan vi ikke afsætte penge til dette område, og skolerne må klare det inden for deres nuværende budgetter, siger Susanne Ursula Larsen.