Børnesager: Hvem er ansvarlig - og var det lovligt?

180 sager med familier og udsatte børn, der stod til at miste hjælp og støtte, er nu blevet undersøgt. Odense Kommune offentliggør mandag den eksterne undersøgelse.

I juni fik socialrådgiverne i Odense besked på at lukke op mod 180 sager med udsatte børn, og siden har eksperter påpeget, at kommunens fremgang med at lukke sager stred mod loven.

Det fik børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) i til at standse lukninger af sager og sætte en ekstern redegørelse i gang. Den skulle belyse forløbet, som Børn- og Ungeforvaltningen gennemførte hen over sommeren.

- Jeg brugte dagen i går på at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag. Det er et kompliceret forløb, og derfor er jeg overbevist om, at det er bedst for alle parter, at vi nu får vendt hver eneste sten. Derfor vil jeg iværksætte en ekstern redegørelse, der skal afsluttes, så den kan lægges til grund for kommunens udtalelse til ombudsmanden, sagde Susanne Crawley Larsen (R) sidst i august til TV 2/FYN.

Folketingets ombudsmand har bedt om en redegørelse i sagen - den skal give svar på, hvem der har ansvaret, og om der er blevet handlet ulovligt, og det er altså den redegørelse, der afleveres mandag.

Den eksterne redegørelsen har ifølge DR FYN kostet kommunen 500.000 kroner.