Børnesager: Samråd forsinker ombudsmandens undersøgelse

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er blevet indkaldt i samråd om børnesagerne fra Odense. Og det betyder, at ombudsmandens undersøgelse forsinkes med to uger, skriver DR FYN.

Det er sagen, hvor Odense Kommune lukkede flere end 100 sager for at spare penge, som nu skal en tur omkring Christiansborg.

Samrådet finder sted tirsdag den 29. september, og ifølge reglerne kan ombudsmanden ikke gå videre med sagene, før politikerne har taget stilling til den. Så ombudsmanden må vente et par uger endnu.

- Det er væsentligt, at vores politikere på Christiansborg drøfter, hvordan det står til i kommunerne samtidig med, at de laver besparelser og lofter over kommunernes udgifter, siger formanden for Socialrådgiverforeningen i Region Syd, Anne Jørgensen, til DR Fyn.

Det er Karin Nødgaard fra Dansk Folkeparti, som har kaldt ministeren i samråd.

- Det er godt at vi tager det her samråd, får det gør, at ombudsmanden får interesse for det her område. Det er fint, for vi skal have klarhed over det her område. Ikke kun i forhold til Odense Kommune, men også i forhold til resten af landets kommuner, om det er et billede, man ser generelt, siger Karin Nødgaard til DR Fyn.

Redegørelsens konklusioner førte mandag til, at direktøren for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Peter Pietras, blev fyret - og tre chefer er sendt hjem indtil videre.