I det fynske folks tjeneste

Brand i plejecenter: Kvinde varetægtsfængslet i to uger

En kvindelig beboer på Plejecenter Næsby blev lørdag formiddag varetægtsfængslet i to uger i et grundlovsforhør i Svendborg. Kvinden er sigtet for at have påsat en voldsom brand på plejecentret fredag aften.

Den 63-årige kvinde er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital, og kunne derfor ikke møde frem til grundlovsforhøret i Svendborg. 

Anklageren hævdede under retsmødet, at kvinden 18. september også forsøgte at sætte ild på plejecenteret. Hun er blevet afhørt af politiet lørdag formiddag, og i følge politiet fremstod kvinden mentalt svækket. 

Hun blev varetægstsfængslet i surrogat frem til 21. oktober. 

Branden opstod fredag eftermiddag på Plejecenter Næsby på Næsbyhovedvej. 70 personer blev evakueret, men ingen kom alvorligt til skade ved branden. Seks personer blev sendt til observation for røgforgiftning, og den ene fik konstateret forgiftning i mild grad.

De fleste beboere er nu flyttet tilbage i deres lejligheder, men to lejligheder er så beskadiget, at beboerne må genhuses.

Læs også Brand i boligblok i Odense: 70 beboere evakueret

Det lykkedes brandvæsenet at begrænse ilden til den lejlighed, hvor branden var opstået, men den udviklede kraftig røg, og vandet fra slukningsarbejdet har formentlig også medført skader.

Beboerne på centret er både ældre og personer med særlige behov.

02:10

En beboer fra Næsby Plejecenter er i dag blevet varetægtsfængslet, sigtet for at have påsat den voldsomme brand, som i går aftes brød ud på centret. I dag kom det så frem, at den selvsamme beboer også satte ild til sin lejlighed for tre uger siden.

Luk video