I det fynske folks tjeneste

Branden i Munk House: Cigaretskod antændte muligvis storbrand

Fyns Politi har afsluttet deres undersøgelser af branden, der tirsdag raserede i Munk House på Egelundsvej i Odense. Konklusionen er, at et cigaretskod sandsynligvis var skyld i branden.

Et cigaretskod har sandsynligvis antændt branden i Munk House. Foto: Ole Holbech

En storbrand efterlod tirsdag store skader på Munk House i Odense, og både Beredskab Fyn og Beredskabsstyrelsen kæmpede det meste af tirsdagen mod flammerne. Fyns Politi er nu færdige med deres undersøgelser på stedet, og man er kommet frem til, at årsagen har været et cigaretskod på terrassen. Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Læs også Ejer efter brand: - Visionen er ikke tabt

Som flere personer, der var tilstede under branden, tidligere har fortalt til TV 2/Fyn opstod branden på bygningens træterrasse og spredte sig derfra. 

- På baggrund af vidneforklaringer, hvor der er berettet om en ulmende lugt, er vi sikre på, at noget - måske et cigaretskod - er faldet ned mellem sprækkerne og har antændt noget af det tørre løvfald. Så har det ulmet og fået fat i trædækket. Da det først har fået fat, er det gået stærkt, siger Claus Andkjær Rosenberg, der er efterforskningsleder hos Fyns Politi til Fyens Stiftstidende.

Hjælp fra lokale virksomheder

Branden opstod tirsdag formiddag, og de sorte røgskyer kunne ses på lang afstand. Beredskab Fyn fik hjælp fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland, der stillede med seks køretøjer og 16 brandfolk til branden i Odense.

Munk House, der er ejet af Helge Munk, husede 15 virksomheder. Efter branden har der ifølge Helge Munk været stor hjælp at hente fra lokale virksomheder, der har hjulpet med at genhuse de virksomheder, der nu står uden kontorplads. 

Læs også Hjælp til brand i Odense: 16 brandfolk, redningskran og tankvogn fra Sydjylland