I det fynske folks tjeneste

Bredt budgetforlig i Odense

Odense fik sent torsdag aften et budget for næste år. Og det blev som ventet med gaver til både de ældre og skolerne. Men også idrætten og private fælles veje blev tilgodeset.

Anker Boye kunne præsentere et forlig kort før kl. 21 torsdag aften

Alle partier i Odense Byråd - undtaget Enhedslisten - kunne lidt før klokken 21 torsdag aften tilslutte sig budgettet for 2006. Og det er byens borgmester godt tilfreds med.

- Det er meget tilfredsstillende, at 28 ud af 29 byrådsmedlemmer har bakket op om min anbefaling om at afsætte flere penge til byens ældre, lød det fra bormgester Anker Boye(S).

Og de andre partier var også tilfredse.

- Det er et godt forlig, fordi der bliver penge til både de ældre og børnene,  og nu har vi fået taget hul på diskussionen om pengene til de private fællesveje, siger Jane Jegind fra Venstre.

12 millioner til ældreservice

Budgetaftalen betyder, at der bliver afsat 12 millioner kroner ekstra til byens ældre. Pengene skal bruges til bedre pleje, og først senere skal politikerne beslutte hvor og hvordan servicen skal forbedres.

Løft til idrætten

Derudover betyder budgettet et stort løft til idrætten i Odense.
Cykelbanen i Højstrup bliver overdækket og der bliver afsat penge til tennisbaner midt inde i cykelbanen. Politikerne har afsat 45 millioner kroner indtil 2009 til renoveringen af cykelbanen.

- Det er fantastisk. Vi er utrolig glade for at vores vilkår nu bliver forbedret, lyder den glade kommentar fra Bente Bassett, formand for Tennisteam Fyn.

Byens skoler får også et løft til næste år. I budgettet for 2006 er der nu afsat penge til madordninger, skolebøger, skoleekskursioner og renovering af klasselokaler. Samtidig skal byens legepladser fornyes.

De borgerlige partier fik taget hul på den kommunale overtagelse af de private fællesveje. Kommunen skal i 2006 overtage ansvaret for private veje, hvor der er gennemkørsel.

Læs hele forligsteksten