Brøndby dukker OB

På en scoring af Lebogang Phiri tog Brøndby tre vigtige point mod OB i jagten på medaljer.

Spillemæssigt leverede Brøndby en af holdets bedste præstationer i Alka Superligaen efter vinterpausen, da OB søndag gæstede Vestegnen.

Det var kun ineffektivitet og dårlige beslutninger, som betød, at Brøndby måtte nøjes med en sejr på 1-0.

Med de tre point hægter Brøndby sig på holdene i medaljekampen, mens OB nu er hægtet en smule af med en afstand på fem point mellem de to hold.

I en første halvleg, som var domineret spillemæssigt af Brøndby, var det også de blågule spillere, som skabte fleste chancer.

Et defensivt indstillet fynsk mandskab kom kun frem til en enkelt chance i de første 45 minutter, men den var også stor. Frederik Rønnow måtte hive en god redning frem på et hovedstød fra Rasmus Festersen.

Brøndby spillede noget af det bedste fodbold, hjemmepublikum er blevet budt på længe på Brøndby Stadion, men skarpheden omkring feltet var ikke god nok i flere situationer.

Christian Jakobsen brændte alene igennem på en kontra efter et dumt OB-boldtab, men OB-spillerne var ikke færdige med at dumme sig. Og efter 38 minutter blev det straffet.

Brøndby vandt bolden midt på banen, mens OB var ude af balance og i fremdrift. Hurtige og velspillende David Boysen fik en halv banelængde at løbe på, og en flad aflevering ind foran mål fandt Lebogang Phiri, der let kunne gøre det til 1-0.

Selv om OB kom bedre med efter pausen, valgte træner Kent Nielsen allerede efter en times spil at sende Mathias Greve og Azer Busuladic ind for at give mere kreativitet på midtbanen.

Det gav lidt mere liv i gæsternes offensiv, og midtvejs i anden halvleg måtte Frederik Rønnow afværge en fynsk dobbeltchance tæt foran Brøndby-målet.

OB's mere offensive taktik gav plads til Brøndby-kontraer, men flere blev formøblet på dårlige beslutninger, og derfor forblev det en åben kamp helt til slutfløjt.

Brøndby holdt dog stand og kørte tre vigtige point ind på kontoen.

Resultatet betyder, at Brøndby som nummer fem med 39 point er a point med FC Midtjylland på fjerdepladsen, og der er nu et hul på fem point ned til OB på sjettepladsen.