Brøndby straffer håbløs OB-keeper i sikker sejr

Maksym Koval i OB-målet var kraftigt medvirkende til, at Brøndby kunne rejse fra Odense med tre point.

OB-keeper Maksym Koval leverede sæsonens måske svageste målmandspræstation i Alka Superligaen i første halvleg af hjemmekampen mod Brøndby.

Den 22-årige ukrainske lejesvend fra Dynamo Kiev var kraftigt impliceret i alle tre Brøndby-scoringer før pausen, og det lagde grunden til en blågul sejr på 5-2.

Det blev en medrivende start på kampen, hvor OB-fansene kortvarigt nåede i himlen for kort efter at se en gavmild defensiv og en sløj målmand give jubel på det gulklædte udebaneafsnit i to omgange.

Kenneth Zohore gjorde det til 1-0 efter blot seks minutter på et flot hovedstød, men to minutter senere udlignede Rodolph Austin på et svagt skud i feltet, som Maksym Koval burde have snuppet.

Der skulle blot gå yderligere fire minutter, førend Koval kom helt skidt ud til et fladt indlæg fra Johan Larsson, og Teemu Pukki kunne løbe bolden ind til 2-1.

OB-defensiven fortsatte gæstfrit med at byde Brøndby inden for i skydeteltet, hvor Johan Larsson ramte indersiden af stolpen, og Thomas Kahlenberg sendte bolden i sidenettet i næsten fri position.

Ingen var dog mere gæstfrie end Koval i OB-målet. Efter en halv time afsluttede Kahlenberg fladt lidt uden for feltet, og den fes ind midt i målet, da Koval på bizar vis forsøgte at parere den med fødderne i stedet for handskerne.

Omvendt havde Frederik Rønnow et par gode redninger på især langskud fra OB-spillerne, og derfor var Brøndby i front med 3-1 ved pausen.

Lige så medrivende og underholdende de første 45 minutter var, lige så kedsommelig var anden halvleg indtil de sidste fem minutter.

Brøndby trak tempoet ud af kampen for at spare på batterierne og køre sejren hjem på automatpilot.

OB formåede ikke at skabe hverken et reelt pres eller nævneværdige chancer, og i stedet kunne indskiftede Johan Elmander heade 4-1-scoringen ind efter hjørnespark fem minutter før tid. I den situation var Maksym Koval chanceløs.

Anders K. Jacobsen reducerede til 2-4 i overtiden, men det var ren kosmetik, og Johan Elmander nåede endda at lukke ballet til 5-2 på en ripost minuttet efter.

Sejren sender Thomas Franks vestegnshold op på tredjepladsen i Superligaen. OB er nummer otte.