I det fynske folks tjeneste

Budgettet er på plads i Odense

Budgettet for Odense i 2014 er nu på plads. Torsdag aften er alle partier på nær Enhedslisten og de to løsgængere gået sammen om forliget.

01:17

01:36

00:33

00:38

Budgettet på plads i Odense

1 af 5

De sidste knaster faldt på plads, da SF gik med i forliget, der blandt andet indebærer, at der skal spares 160 millioner kroner på de odenseanske børn og unge i 2014, efter at oprindelige forslag lød på 180 millioner kroner.

- Det handler om byens udvikling og vækst. Jeg er glad for, at vi har fået et bredt forlig, siger borgmester Anker Boye (S) til TV 2/FYN.

Samtidig vil man gennemføre Odense Business Taskforces anbefalinger om blandt andet skattelettelser til erhvervslivet og en ny stor eventfond. Det koster i alt 100 millioner kroner.

Netop skattelettelserne har været et ømt punkt for SF, men partiet fik en pulje på 20 millioner kroner til de mindste børn. Og det fik partiet til at gå med.

- Vi er med, fordi vi har kæmpet for at få noget til børnene. Og det har vi fået, fortæller SFs Brian Dybro til TV 2/FYN.

Til gengæld jubler de Konservatives Steen Møller. Rådmanden er begejstret for, at partiet har fået flere mærkesager.

- Vi er meget begejstrede. Det er nok det mest borgerlige budgetforlig, vi har været med til at indgå inklusiv i den tid, hvor Jan Boye var borgmester, siger han torsdag aften.

SE MED PÅ TV 2/FYN KLOKKEN 19.30.