I det fynske folks tjeneste

Bulldogs-spillere undsiger egen fagforening

Den fynske ishockeyklubs spillere er ikke enige i fagforeningens ultimatum til klubberne om at tegne fælles overenskomst

05:07

De danske ishockeyspilleres fagforening, Danske Elitesportsudøveres Forenings(DEF), varetager spillernes interesser og forhandler med klubber om vilkår.

Eller sådan burde det være.

De seneste dage har DEF sat hårdt mod hårdt og krævet en overenskomst, hvis ikke spillernes kommercielle rettigheder skulle fratages klubberne. Et ultimatum der udløber natten til torsdag og reelt set vil betyde, at klubberne vil have svært ved at fortsætte turneringen.

Den udmelding har den ene ligatrup efter den anden det seneste døgn undsagt. Sent tirsdag aften kom så en udmelding fra en samlet spillertrup i Odense Bulldogs.

"På vegne af den øvrige trup vil vi gerne bakke op om arbejdet i kontraktudvalget. Vi ser dette arbejde – i fællesskab med klubledelserne – som den rette vej til forbedrede vilkår i dansk ishockey. Derimod tager vi afstand fra de seneste metoder fra DEF, som vi ikke mener gavner nogle parter. Vi har det godt i Odense, og vil bare gerne spille ishockey,"

Og fortsætter

"Vi håber at DEF vil respektere dette ønske, men vil samtidig gerne understrege, at vi generelt er taknemmelige for arbejdet i spillerforeningen, som på daglig basis har arbejdet på forbedrede forhold i dansk ishockey," slutter en enig spillertrup underskrevet af Søren Pedersen og Mads Schaarup.

I løbet af tirsdag undsagde ni og af ti ligaklubber DEF i forhold til det ultimatum fagforeningen har udstedt. DEF har ikke ønsket at kommentere den udvikling i sagen. Klubberne, spillerne og Danmarks Ishockeyunion ønsker i stedet at fortsætte samarbejdet i det såkaldte kontraktudvalg. Her har parterne en dialog om fremtidens vilkår for spillerne i den danske ishockeyliga.