I det fynske folks tjeneste

Bupl-formand: Pytlick forarger mig

Formanden for Bupl Fyn, Rikke Hunsdahl, er dybt forarget over håndboldtræner Jan Pytlicks udtalelser om håndboldkvinders graviditet.

01:35

Foto: Claus Fisker/Scanpix Video: Claus Fisker / Scanpix

Foto: Claus Fisker / Scanpix

1 af 2

Onsdag udtrykte håndboldtræner Jan Pytlick irritation over, at tre spillere er blevet gravide kort tid efter, de skrev kontrakt med Odense Håndbold.

Han mener, der skal foregå en åben dialog, så klubben kan forberede sig på, hvis nogen har planer om at blive gravide - eller ikke vil udelukke det.

- Jeg har aldrig sagt, at det er uacceptabelt, at spillere bliver gravide. Det er deres ret. Men jeg har sagt til spillerne, at jeg er irriteret over den situation, vi befinder os i med tre inaktive spillere, sagde Jan Pytlick onsdag til TV 2.

Læs også Pytlick irriteret over graviditeter i sin trup: Efterlyser mere åbenhed

Bupl-formand Rikke Hunsdahl er forarget:

- Jeg mener, at kvinder, der spiller håndbold, har lige så stor ret til at føde børn, når det er passende i deres privatliv. Der er stadig et privatliv og et arbejdsliv, der skal forenes, siger hun.

Hun mener ikke, der er forskel på håndboldspillere og andre kvinder i arbejde, selvom håndboldspillere, der ikke er aktive, kan koste en håndboldklub dyrt:

- Ikke umiddelbart. Det synes jeg faktisk ikke, siger hun.

Hendes reaktion kommer blandt andet på baggrund af, at der stadig er ulighed mellem kønnene - økonomisk og på anden vis.

- Men der er jo regler, der giver lige ret, siger Rikke Hunsdahl.

02:29

Interview med Jan Pytlick på TV 2 onsdag aften

Luk video