I det fynske folks tjeneste

Bycykler blev fiasko

Bycyklerne i Odense har været så stor en fiasko, at Odense Kommune nu tager konsekvensen og sætter prisen ned. Men det er ikke nok, lyder kritikken. [size=2][/size]

01:44

Der er alt for få borgere og besøgende, der bruger bycykklerne i Odense.

1 af 2

I gennemsnit er der kun blevet brugt 120 cykler om måneden. Derfor halverer kommunen nu prisen så det fremover kun koster ti kroner at leje en cykel.
- Bycyklerne har desværre ikke været den succes, vi håbede på, da vi etablereede dem for et år siden. Men vi har en stærk cykelkultur i Odense, og derfor er det vigtigt, at vi kan tilbyde borgere og besøgende gode muligheder for at tage cyklen, siger by- og kulturrådmand, Steen Møller, til TV2/FYN.

Men ifølge Enhedslisten er det mere systemet, hvor kunderne skal betale for cyklen over mobiltelefonen, der er problemet end prisen.
- Den ordning, vi har fået lavet, er jo mildt sagt en katastrofe, når cyklerne ikke bliver brugt mere. Og selvom det nu bliver billigere, skal man stadig betale ved hjælp af sin mobiltelefon, og det system kan jo netop ikke bruges af turisterne, siger byrådsmedlem Per Berga til TV2/FYN.

I modsætning til andre danske byer kan bycyklerne endda lejes hele året rundt.S