Bygherre fra Odense igen i søgelyset

Advokat Bo Tverskov fra Odense, der er bygherre på et byggeri i Thy, er igen i myndighedernes søgelys. Polske arbejdere, som tidligere er kendt ulovlige og sendt hjem, arbejder nu igen på byggeriet.

Hverken opholds- eller arbejdstilladelse

Selvom både Udlændingestyrelsen og Statsamtet har bedømt 16 polakkers arbejde på Bakkegaarden i Vesløs ved Thy for ulovligt, fortsætter hovedparten af de samme håndværkere nu byggeriet af 10 luksuslejligheder for den odenseanske advokat Bo Tverskov. Det bekræfter Thisted Politi overfor Nyhedsbrevet 3F.

Det var Nyhedsbrevet 3F, som i slutningen af oktober i år afslørede, at de 16 polakker havde arbejdet i mere end en måned uden hverken opholds- og arbejdstilladelse eller med momsnummer hos ToldSkat.
 
Afsløringen fik bygherren, advokat Bo Tverskov - som slet ikke havde byggetilladelse til projektet - til at sende håndværkerne hjem til Polen.

3F varsler blokade

3F har forgæves forsøgt at få tegnet overenskomst med firmaet
og har nu varslet blokade mod landejendommen på Bakkegårdsvej 4
i Vesløs.

- Vi gider ikke blive trukket rundt i manegen igen, så nu har vi varslet en blokade, siger faglig sekretær hos 3F Thy-Mors, John Hedegaard til Nyhedbsrevet 3F.

Han understreger, at det er en samlet fagbevægelse, som står bag beslutningen om blokade. Sympatikonflikten træder i kraft lige efter nytår.