Byrådet giver Anker en synlig næse for mobilregning

Odense Byråd vedtog onsdag i enighed at give Anker Boye en næse for hans telefonforbrug under en ferie i Tyrkiet i 2011.

Der var på forhånd lagt op til et hård debat mellem rød og blå blok om svaret til Statsforvaltningen. Rød blok forsøgte gennem møder onsdag at afværge for bastant kritik, men alligevel kunne alle partier ved mødet bakke op om et forslag fra Dansk Folkeparti.

Udtalelsen som blev vedtaget lyder:

- I forbindelse med borgmester Anker Boyes telefonregninger fra 2011, er byrådet kritisk over for håndteringen af de gældende regler. Fri telefon betyder ikke ubegrænset brug på skatteydernes regning. Borgmesteren har ikke udvist rettidig omhu.

Det er det tidligere byrådsmedlem Lasse Bork, der har rejst sagen for Statsforvaltningen, og i den forbindelse er Odense Kommune blevet bedt om et svar.

Borgmesterforvaltningen havde på forhånd udarbejde et forslag til et svar til Statsforvaltningen, og et ændringsforslag fra De Konservative blev ligeledes vedtaget enstemmigt.

Ændringsforslag som blev vedtaget lyder:

- I lyset af, at det har været muligt at foretage telefonforbrug i denne størrelse, er det Odense Kommunes opfattelse, at det ikke har være ansvarligt brug. Derfor har Odense Kommune taget initiativ til at stramme reglerne op.

- Der er tale om en synlig næse til borgmesteren. Når byrådet udtaler, at han ikke har vist rettidig omhu, og at administrationen ikke har håndteret sagen forsvarligt, så det alvorlig, lyder vurderingen fra TV 2/FYNs politiske redaktør Jesper Buch.

Odense Kommune og TDC indgik i starten af september forlig om regningen, der betyder, at Odense Kommune kun skal betale halvdelen af regningen på 250.000 kroner. Anker Boye besluttede samtidig, at han selv betaler regningen på de 125.000 kroner.

Sagen har samtidig betydet, at Odense Kommune har skærpet reglerne for brug af politikkernes mobilforbrug.