Byt dit termometer og hjælp miljøet

Odense Renovationsselskab gør en ekstra indsats for at fjerne giftigt kviksølv fra private husholdninger. Det sker ved at tilbyde odenseanerne at bytte deres gamle kviksølvtermometer med et digitalt.

Kviksølv er farligt

Kviksølv er meget giftigt. Det nedbrydes stort set ikke, hvorfor det ophober sig i kroppen. Alligevel findes stoffet stadig i mange private hjem, især i termometre.

Ryger et termometer for eksempel på gulvet ved et uheld, og kviksølv løber ud, er der risiko for at mennesker indånder fordampet kviksølv.

Derfor tager Odense Renovationsselskab fat på en kampagne mod kviksølv.

Risiko fjernes

For at fjerne den risiko, tilbyder Odense Renovationsselskab odenseanerne at bytte deres gamle kviksølvtermometre for et moderne digitalt termometer.

Det kan ske til og med marts måned på Energi- og Miljøcentret på Odense Banegård Center eller i renovationsselskabets miljøbil, som på skift besøger forskellige genbrugspladser. Hvor og hvornår kan man se i den husstandsomdelte Affaldshåndbog.

De indsamlede kviksølvtermometre bliver udstillet i en glaskasse på Energi- og Miljøcentret, så man kan følge med i, hvor mange der kommer ind.