Café åbner uden coronapas og mundbind: - Så må politiet komme

Den Smagløse Café i Odense lukker frem til 28. juni. Derefter åbner caféen igen på sædvanlig vis, bedyrer ejeren, der ikke vil finde sig i restriktioner.

Den Smagløse Café i Odense åbnede for mindre end en måned siden, kort efter beværtninger fik muligheden for igen at byde gæster velkommen. 

Men nu har ejer Philip Dudzinski fået nok. 

Han mener, coronareglerne ødelægger hans forretning. Derfor lukkede caféen igen, da sidste gæst var gået mandag aften.

Stamgæster skal dog ikke vente alt for længe. Caféen åbner, når perioden for hjælpepakker udløber 27. juni, og så vil Philip Dudzinski se bort fra alle coronaregler, fortæller han.

- Vi åbner 28. juni med almindelige åbningstider uden masker og uden covidpas, og så er jeg ligeglad med, om restriktionerne er ophævet, siger Philip Dudzinski. 

Han er forberedt på, at det kan få konsekvenser, men når det ikke længere bliver muligt at søge om økonomisk støtte, vil han have lov til at åbne fuldt ud. 

- Så må politiet komme, og så må vi tage den der. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i det, siger han. 

Ligeglad med konsekvenser

Årsagen til caféens lukning er en svigtende omsætning, og dermed kan det ifølge caféens ejer, Philip Dudzinski, bedst betale sig at låse døren og få økonomisk kompensation gennem hjælpepakker.

- Det er underskud at søge om hjælpepakker, men det er mindre underskud, siger Philip Dudzinski.

Ifølge de nuværende regler skal man vise et coronapas eller en gyldig negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, hvis man vil på restaurant, bar eller café. Derudover er der krav om at bære mundbind, medmindre man sidder ned. 

quote Det er gak-gak efterhånden

Philip Dudzinski, ejer af Den Smagløse Café

Desuden siger reglerne, at sidste omgang kan langes over disken klokken 22, og en time senere skal alle være smuttet.

Reglerne er ifølge Philip Dudzinski med til at dræne hans forretning, og derfor vil han weekenderne efter 28. juni holde åbent til klokken tre om natten. 

- Jeg er ligeglad, jeg er sådan meget konsekvent. Fuldstændig iskold. Det er gak-gak efterhånden, siger caféejeren.

Bødetakster for overtrædelse af coronarestriktioner