I det fynske folks tjeneste

Canadier bliver straffet for at være vikar ved symfoniorkester

Canadier blev straffet for at være vikar ved Odense Symfoniorkester. Det er uheldigt og forkert, mener musikchef.

Foto: Alexander Aagaard

Canadieren Lauren Robinson er ansat i Aalborg Symfoniorkester og bor i Aalborg. Som reglerne er, må hun kun arbejde ved den arbejdsgiver, hvor hun er ansat, altså ved Aalborg Symfoniorkester.

Mauren Robinson har nu fået en bøde på 10.500 kroner og mistet muligheden for at søge permanent opholdstilladelse i femten år, fordi har har været vikar ved en koncert i Odense Symfoniorkester, har spillet ved en kirkekoncert i Budolfi Kirke i Aalborg og været gæsteunderviser på Aalborg Kulturskole. Det fortæller DR Nordjylland.

Straffer udenlandske musikere

Det er uheldigt og forkert at straffe orkestrets udenlandske musikere, fordi de arbejder andre steder. Det mener musikchef for Aalborg Symfoniorkester Jan Kvistborg til DR Nordjylland.

Læs også Koncert hvor kragerne vender: Symfoniorkester efterlyses

- Får de kun lov at arbejde helt specifikt på den arbejdsplads, de bliver ansat på, så går vi som samfund glip af en hel masse ressourcer, siger Jan Kvistborg til DR Nordjylland.

Han peger på, at det er en lang tradition, at musikere bidrager med deres kunnen og viden andre steder.

Kunne søge dispensation

Reglerne siger, at Mauren Robinson skulle have haft en dispensation, men det var hun ikke klar over.

- Da jeg kom til Danmark for fem et halvt år siden, stod der ingenting i min opholdstilladelse om, at jeg kun måtte arbejde i Aalborg Symfoniorkester, og at jeg ikke måtte arbejde andre steder, siger Mauren Robinson.