I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansen vil i byrådet

Den tidligere socialdemokratiske minister er ikke færdig med politik. Nu går han efter at komme i byrådet i Odense.

Det var en politisk øretæve af de helt store, som Carsten Hansen måtte indkassere efter folketingsvalget i juni. Med 2.567 personlige stemmer sendte vælgerne ham ud af Folketinget. 

Kort tid efter vælgernes dom, meddelte Carsten Hansen på TV 2/FYN, at han var færdig med landspolitik. 

 

07:03 Luk video

 

Men den 59-årige eks-minister er ikke færdig med politik og går derfor efter at blive valgt til byrådet i Odense.

I politisk topform
- Jeg føler mig langt fra udbrændt. Faktisk føler jeg mig i bedre form, end jeg har været i mange år – og da jeg så blev opfordret til at stille op til byrådet i Odense, synes jeg, det kunne være spændende at blive en del af det her nye projekt, siger Carsten Hansen.

Carsten Hansen blev første gang valgt til Folketinget i 1998 og håber, at han kan tage sine erfaringer fra Christiansborg med til byrådet.

- Jeg mener, at det er vigtigt, at der er både unge og mere erfarne kræfter i byrådsgruppen, og der tror jeg, at jeg vil kunne bidrage med noget af den erfaring, jeg har med fra landspolitik, siger han. 

04:25

TV 2/FYN 9. oktober 2015: Socialdemokraten Carsten Hansen siger nu farvel til dansk toppolitik.

Luk video

Peter Rahbæk Juels mand
Da Odenses borgmester Anker Boye annoncerede, at han ikke genopstiller ved næste valg, var Carsten Hansen hurtigt ude og bakke op om Peter Rahbæk Juel som Anker Boyes efterfølger.

Og rent politisk går de i samme spor. 

- Jeg brænder især for de klassiske velfærdsområder, og mener, det er vigtigt, at vi igen får fokus på børne- og ungeområdet og på forholdene for vores ældre medborgere, siger Carsten Hansen.

Mandag aften mødes socialdemokraterne i Rådhusforeningen Odense Syd til generalforsamling og her vil Carsten Hansen meddele, at han er klar til at stille op til kommunalvalget næste år.  

Der er valg til byrådet i november 2017.

Se interview med Carsten Hansen på TV 2/FYN klokken 15.00 og i vores udsendelse klokken 19.30