I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansens afløser fundet

Socialdemokraterne i Odense Syd-kredsen valgte mandag aften ny folketingskandidat. Valget faldt på den tidligere DSU-formand, Alexander Grandt Petersen.

Medlemmerne af Socialdemokraterne i Odense Syd har været på udkig efter en ny folketingskandidat, efter den tidligere minister Carsten Hansen, der i en årrække var kredsens kandidat, ikke kom ind ved valget i sommeren 2015.

Nu er kandidaten fundet, og valget er faldet på den tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, Alexander Grandt Petersen.

- Jeg er først og fremmest meget taknemmelig og beæret over, at Socialdemokratiet i kredsen har vist mig den tillid at opstille mig til folketinget. Det vil være en stor ære at få lov til at repræsentere Socialdemokratiet på Christiansborg, siger Alexander Grandt Petersen.

Det er første gang, Alexander Grandt Petersen, 26, er at finde på en stemmeseddel til et folketingsvalg. Han glæder sig til at møde vælgerne og tale med odenseanerne om forventningerne til fremtiden. 

- Jeg tror simpelthen ikke på en opskrift, der hedder skattelettelser og nedskæringer. Det bliver vi danskere hverken klogere, dygtigere eller bedre af. Danmark står overfor store udfordringer. Det kræver, at vi udvikler vores velfærd og investerer i vores fællesskab, siger Alexander Grandt Petersen. 

Som folketingskandidat i Odense vil Alexander Grandt Petersen engagerer sig i dagsordener, der i særlig grad har betydning for området. For eksempel i forhold til investeringer i infrastruktur og arbejdspladser, men også uddannelse spiller en afgørende rolle for den tidligere DSU-formand.

- Odense er jo virkelig et uddannelsescentrum. Det er vigtigt for byen og hele Fyn, at vi har gode uddannelser. Jeg mener virkelig, at regeringen er igang med afvikling fremfor udvikling. Vi skal have nedbragt arbejdsløsheden i Odense og skabt muligheder for vores unge. Det kræver altså investeringer i vores fællesskab, hvis vi skal gøre en ordentlig forskel for mennesker, siger Alexander Grandt Petersen.

Den nyvalgte folketingskandidat har en baggrund i partiets ungdomsorganisation, DSU, hvor han netop er gået af som forbundsformand. Han har tidligere været næstformand for Dansk Ungdoms Fællesråd og formand for organisationen Danske Skoleelever. 

I Odense Syd er blandt andre Bendt Bendtsen (K), Lars Chr. Lilleholt  (V) og altså Carsten Hansen (S) tidligere blevet valgt ind i folketinget.

Blandt kredsen øvrige nuværende kandidater er blandt andre Camilla Hersom (R) og Claus Houden (V).