Centralt kryds lukkes: Letbanearbejde giver igen udfordringer for FynBus

Det omfattende arbejde med forberedelse til den kommende letbane i Odense giver igen udfordringer for en række busruter i den kommende tid.

Letbanen i Odense koster dyrt for FynBus.

I januar kunne vi her på TV 2/FYN fortælle, at besværlighederne omkring byggeriet har kostet Fynbus cirka 15 millioner kroner i spildtid på grund af omkørselsruter og tabte indtægter. Samtidig falder antallet af buspassagerer som aldrig før. 

Der var i 2016 et fald på 900.000 billetter på bybustrafikken i Odense og den regionale bustrafik. Det svarer til et fald på seks procent.

- Der er så mange, der opgiver at tage bussen. I centrum har vi tabt cirka en million passagerer, siger Carsten Hyldborg Jensen, der er direktør for FynBus.

Nye udfordringer

Nu medfører det forberedende arbejde med Odense Letbane igen ændringer for FynBus.

Fra fredag klokken 18 og frem bliver mange busser sendt ud på større eller mindre omveje, da krydset Vestre Stationsvej / Rugårdsvej bliver blokeret, fordi Vandcenter Syd som en del af arbejdet med letbanen skal føre større vandledninger føre under vejen.

Lukningen af det centrale kryds får selvfølgelig også betydning for den almindelige biltrafik, da det ikke vil være muligt overhovedet at passere krydset i bil.

Cyklister og fodgængere kan passere arbejdet i østgående retning, altså i retning mod Odense Banegård Center. I retning mod vest bliver der spærret foran det gamle toldkammer på Østre Stationsvej. Her kan man i stedet gå bag om bygningen for at komme ud på Rugårdsvej, hvor der bliver lavet et midlertidigt fodgængerfelt umiddelbart efter spærringen. 

Arbejdet varer indtil mandag den 3. april klokken 05 og betyder følgende for busserne:

Rute 31-32, 41-44, 51-53, 130-132 og 151-153 kører omkørsel ad Jernbanegade og Vindegade i begge retninger.

Rute 21-24 og 29 kører en større omvej til og fra terminalen på Østre Stationsvej ad Thomas B. Thriges Gade, Ejlskovsgade, Næsbyvej, Toldbodgade og Åløkke Allé i begge retninger. Denne alternative rute tager længere tid at køre, og derfor opfordrer FynBus passagererne til, at man tager en tidligere afgang, hvis man for eksempel skal nå et tog.

Rute 10 (Citybussen) kører fra Klingenberg ad Søndergade, Vindegade og Jernbanegade til Odense Banegård Center.

Fredag og lørdag aften bliver Nyborgvej desuden spærret mellem Østerbæksvej og Ejbygade fra klokken 22-05, hvilket sender rute 41 og 91 ad andre veje.

Rute 41 vil køre ad Nansensgade, Rødegårdsvej og Munkerisvej i stedet for Nyborgvej og Ørbækvej.

Rute 91 vil køre ad Skt. Jørgensgade og Ejbygade i stedet for Nyborgvej.

Lukningen gentages i næste weekend fra fredag den 7. april om aftenen til mandag den 10. april om morgenen.  

Ændringer fra mandag

Fra mandag den 3. april starter letbanearbejdet på Store Glasvej, og derfor kan busserne på rute 10, 31-32, 51-53 og 151-153 ikke køre denne vej, men må fortsætte ad Vesterbro og dreje til højre ad Vestre Stationsvej i stedet.

Rute 10, 31-32 og 51-53 vil holde ved stoppestedet på Vesterbro (foran Pers Cykler) i stedet for på Store Glasvej.

FynBus opfordrer passagerer, der skal rejse i Odense, til at holde sig orienteret om eventuelle ændringer og forsinkelser samt at slå rejsen op på Rejseplanen for at se nøjagtig de ændringer, der påvirker den enkelte rejse.

Det er også muligt at få et overblik over de trafikale ændringer på FynBus' hjemmeside