Chip lokker flere på cyklen

En lille chip ved navn CykelScore har medvirket til at få syv procent flere odenseanske skoleelever til at vælge cyklen i hverdagen.

1509cykelcheck

CykelScore, der består af en lille chip på cyklen og en række checkpoints placeret langs skolevejene, har det seneste år medvirket til at få syv procent flere skoleelever til dagligt at cykle i skole i et af Odenses tre skoledistrikter.

Stigningen svarer til, at en ekstra elev i hver klasse cykler til og fra skole hver dag. Og tre elever i hver klasse cykler ekstra ture i weekender, ferier eller på helligdage.

- CykelScore motiverer børnene. Den får dem til på eget initiativ at tage cyklen, og herved skabes en god vane allerede fra barnsben. Herudover kunne det jo være, at børnenes motivation kunne smitte af på forældrene, så de også lokkes med ud på en cykeltur, siger Jane Jegind (V), By- og Kulturrådmand i Odense Kommune.

Med indførelsen af CykelScore har Odense Kommune fået en masse data om skolebørnenes cykelaktivitet. Data, kommunen kan bruge i sit fremtidige arbejde med at udvikle Odense i en mere intelligent og bæredygtig retning.

- Vi arbejder aktivt på at gøre Odense til et laboratorium for smarte, sunde og bæredygtige løsninger i alle mulige former for partnerskaber med både offentlige og private samarbejdspartnere. Og CykelScore er et glimrende eksempel på, at vi kan nå rigtig langt med nye intelligente løsninger, siger Jane Jegind, by- og Kulturrådmand i Odense Kommune.