Cinemaxx-bygning solgt for 10 millioner

Den tidligere biografbygning på hjørnet af Vestre Stationsvej og Rugårdsvej i Odense blev onsdag solgt på tvangsauktion for 10 millioner kroner.

Køberen er Nova Bank og prisen for den 12.000 kvadratmeter store bygning blev på 10 millioner kroner. Det svarer til prisen for tre gode villaer i Odense.

Ved tvangsauktionen indkom i første omgang et bud på 11 millioner kroner fra Vejle Art Gruppen, men da den fremmødte person ikke kunne dokumentere sin likviditet, blev der set bort fra dette bud.

Derfor fik Nova Bank, som er en afviklingsbank for tidligere Fionia-kunder, bygningen for mimimusbudet på 10 millioner kroner.

Odenses borgmester håber dog, at ejerskiftet kan bane vej for at byens slipper af med den iøjenfaldende ruin.

- For byens skyld håber jeg, at Nova Bank er parat til at sælge bygningen videre med tab. Det er meget uheldigt i forhold til byudviklingen med den forfaldne bygning, så det ville være bedst for byen, hvis bygningen kunne blive overtaget af et firma, der vil gøre noget ved ruinen, siger Anker Boye(S). 

To henvendelser

Direktøren i Nova Bank, Jørgen Bast, er også optimistisk i forhold til at få liv i biografruinen.

- Vi skal ikke tjene penge på et videresalg, og kan sælge den videre for 90 millioner kroner. Vi har allerede fået to henvendelser, så mit bud er, at der sker noget i løbet af det kommende år, siger Jørgen Bast.

Nova Bank hari forvejen et stort tilgodehavende hos konkursboet, der tidligere ejede Vesterport-bygningen, og derfor har banket købt bygningen med henblik på videresalg.