Citybussen i Odense udvider

Fra 5. oktober begynder de lyserøde Citybusser at køre allerede fra kl. 9 på hverdage. Samtidig udvider FynBus og Odense Kommune ruten, så hver tredje afgang nu også kører omkring havnen og Seniorhuset. Ruten vil stadig være gratis.

Godt nyt for odenseanerne der er vilde med at køre gratis i bus.

Når Citybusserne i Odense får ny køreplan 5. oktober, betyder det nogle udvidede muligheder for odenseanerne. Fremover vil de gratis busser køre fra klokken 9 i stedet for klokken 11 på hverdage. Derudover vil der også køre gratis bus mellem havnen, banegården og centrum.

- Der kommer stadig flere boliger og aktiviteter på havnen, og derfor er det oplagt, at vi binder havnen og bymidten endnu tættere sammen. Her er offentlig transport et godt tilbud, og jeg er sikker på, at der vil blive taget positivt imod den nye gratis rute. Ikke mindst blandt brugere af Seniorhuset, der fremover kan tage bussen næsten helt til døren, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hver tredje afgang kører til havnen

Citybusserne vil stadig køre rundt om centrum hvert 10. minut, men hver tredje afgang kører fra 5. oktober videre til havnen efter den er vendt tilbage til OBC. Der er dermed bus til og fra havnen hver halve time i dagtimerne på hverdage og lørdage.

Turen starter på OBC Plads C, og bussen kører derefter via Thomas B. Thriges Gade og Tolderlundsvej til Gøteborggade, hvor den kører til venstre, så man kommer langs Havnegade i indadgående retning. Derefter kører havnebussen ad Toldbodgade for at komme omkring Seniorhuset, hvor den laver en sløjfe og kører tilbage til OBC ad Ejlskovsgade.

Når bussen ankommer til OBC, kører den videre som Citybus. Der er altså både mulighed for at komme fra havnen til centrum og omvendt uden at skifte bus.

Afgangene, der kører til havnen vil hedde 10H - både i køreplanen og på selve bussen. De almindelige Citybus-afgange vil hedde 10C.

Ruten kører udover hverdage og lørdage også efter lørdagskøreplanen på udvalgte søndage, hvor der er åbent i butikkerne i bymidten - d. 1/11 og 29/11, samt alle søndage i december.