Corona-demo fredag: - Regeringen skyder undulater med missiler

Når mørket falder på, vil en demonstration mod regeringens håndtering af coronapandemien gå gennem Odense.

- De skyder undulater med missiler i det her coronacirkus.

Sådan siger en af arrangørerne bag en demonstration, der sidst på eftermiddagen fredag går ud fra Banegårdspladsen i Odense.

Jacqueline Malaika Rudbech Mweemba Clausen har taget initiativ til demonstrationen, som er en protest mod den måde regeringen håndterer coronapandemien.

Hun mener, at forslaget, regeringen kom med forleden til en ny epidemilov, er en "vanvittig opgradering".

- Vi vil tilbage til at have frie valg. Vi skal ikke tvangsvaccineres og tvangstestes, lyder det fra Jacqueline Clausen.

Regeringen har dog efterføglende trukket sit oprindelige forslag til en epidemilov tilbage og indkaldt Folketingets partier til en forhandling om en ny epedemilov. 

Men selvom regeringens oprindelige udkast er trukket tilbage, mener arrangørerne af dagens demonstration, at epidemiloven udgør en fare for demokratiet.

- Vi frygter, at de vidtgående magtbeføjelser vil blive ført ud i livet i mindre eller større grad.

- Vi slår på alt der kan larme

Dagens demonstration i Odense har fået navnet "Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt!" og er annonceret på Facebook.

Det er en fredelig demonstration, men der vil blive protesteret højlydt med larm fra gryder og grydelåg.

- Vi vil slå på gryder og potter - alt, hvad der kan larme, men vi går med fred, siger Jacqueline Clausen.

Misvisende tal fra SSI

Hun fortæller, at hun ikke ser fjernsyn, men henter sin information om coronapandemien fra Statens Serum Instituts (SSI) hjemmeside, og at hun sidestiller covid-19 med en almindelig influenza.

Blandt andet hævder hun, at når Statens Serum Instituts covid-19-tal viser 778 døde med corona (senest opgjort fredag klokken 14.00, red.), indgår der også blandt andet selvmord og trafikulykker.

- Billedet er ikke korrekt, siger Jacqueline Clausen uden dog at fremlægge dokumentation for sin påstand.

Ifølge et opslag på Facebook går demonstrationen fra Banegårdspladsen klokken 17.15. Turen går til TV 2 på Rugårdsvej og mod Flakhaven via gågaden. På Flakhaven vil der ved 19.30-tiden blive holdt taler, oplyser Jacqueline Clausen.