I det fynske folks tjeneste

Cyberkriminalitet på skoleskemaet

Venstre i Odense byråd vil have undervisning i at undgå cyberkriminalitet ind i folkeskolens undervisning.

På Odense Byråds første møde efter sommerferien vil Venstre fremlægge et forslag om at tage en halv million kroner fra IT-driften i borgmesterforvaltningen til at ansætte en person i skoleafdelingen, som skal styrke det forebyggende arbejde mod cyberkriminaltet i folkeskolernes undervisning.

- Flere danske børn og unge oplever i stigende grad ubehageligheder, krænkelser og misbrug, eksempelvis grooming eller deling af private billeder, når de færdes på internettet, skriver byrådsmedlem for Venstre, Mark Grossmann i Venstres indstilling til byrådet.

Han tilføjer:

- Af forskellige årsager, ønsker barnet ofte ikke at involvere andre - herunder forældre, i deres oplevelser. Derfor henvender de sig ofte anonymt til online ungdomsrådgivninger. 

Tanken er, at funktionen i Odense skal koordinere arbejdet, men trække på eksisterende indsatser fra Center for Digital Pædagogik i Aarhus, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3 og Det Kriminalpæventive råd.

Forebyggelsesarbejdet består blandt andet i vejledning og foredrag for elever, lærere og forældre.

- Det må være tiden, at også Odenses børn og unge bliver rustet til at håndtere cyberkriminalitet og krænkelser på sociale medier, skriver Mark Grossmann i indstillingen.