I det fynske folks tjeneste

Cykelbane samler talenter fra Jylland og Fyn

Den nye Cykelbane i Odense bliver træningscenter for talenter i banecykling fra Fyn og Jylland. Det langsigtede mål er at være med udvikle flere og bedre baneryttere frem mod OL 2020 i Tokyo.

01:34

1 af 2

Det betyder bedre træningsmuligheder for de danske banetalenter, som indtil nu kun har haft arenaen i Ballerup at træne i.

- Vi glæder os helt bestemt til at styrke relationen til og samarbejdet med Danmarks Cykle Union og Team Danmark. Vi har gennem mange år haft en tradition for udvikle baneryttere på højt internationalt niveau. Den tradition kan den nye cyklebane og det kommende kraftcentersamarbejde kun være med til at fastholde og styrke, siger formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen.

03:27 Luk video

 

Danmark har netop sikret sig en OL-billetter til Rio. Det er et 4000 m banelandshold med en gennemsnitsalder på under 18 år. Med på holdet var Rasmus Lund fra Odense.

Rasmus Lund og de mange andre talenter fra Fyn og Jylland får fremover bedre træningsmuligheder i det nye kraftcenter i Odense, hvor talenterne vil være samlet til træning hver anden uge.

Danmark har stærke traditioner i banecykling, med nedaljerne ved både OL i London og OL i Beijing.  Banerytterene har hidtil udelukkende kunnet træne i Ballerup, men ved OL i Tokyo i 2020 håber sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde, at talenter fra kraftcenter Odense også vil være med på holdet.
 
- Det nye kraftcenter Odense giver os helt nye muligheder for talentarbejdet. Vi har helt klart været hæmmede af den skævvridning, der var med kun ét træningssted i Danmark for vores bedste talenter. Med kraftcenteret i Odense kan vi give talenterne på Fyn og Jylland mere og bedre træning, og nærheden gør, at banetræningen nemmere vil kunne passe med talenternes skole og uddannelse. Vores mål er sammen med Team Danmark, Odense kommune og Cykling Odense, at vi kan udvikle flere succesfulde baneryttere , og at der ved OL i Tokyo er ryttere med på holdet fra kraftcenter Odense, siger Lars Bonde.