I det fynske folks tjeneste

Cykelkommentator: Jo, touren til Odense er realistisk

Odense vil på visse betingelser gerne betale 10 millioner kroner for at få Tour de France til byen.

Foto: John Fredy/Fynske Medier

Den danske drøm om, at få alle cykelløbs moder, Tour de France, til Danmark lever i bedste velgående. Således overrækker erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen på mandag det danske bud på, hvorfra starten kan gå.

Danmark byder ind på prologen og de første to etaper af cykelløbet i 2018, 2019 eller 2020. Budet afleveres direkte til løbsdirektør Christian Prudhomme i det danske hus på Champs-Elysèes i Paris.

Det danske bud indeholder en prolog i København, en første etape fra Roskilde til Odense og en anden etape fra Vejle til Sønderborg.

Tour-drøm kan blive virkelig

TV 2 Sportens cykel-kommentator, Rasmus Staghøj, mener, at det ikke helt ved siden af at tro på at drømmen bliver til virkelighed.

- Der er lang vej endnu! Men det er realistisk. Det kræver, at ASO (Amaury Sport Organisation, som blandt andet står bag Tour de France, red.) går på kompromis med deres koncept og tillader en hviledag efter tre etaper. Det har de aldrig gjort før, siger Rasmus Staghøj.

Odense er klar med millioner

Det vil koste i omegnen af 90 millioner kroner, at trække den verdensberømte cykelkaravane til Danmark. 

Odense er ifølge Fyens Stiftstidende parat til at betale 10 millioner for at blive målby, mens Region Syddanmark gerne åbner pengepungen og støtter med fem millioner kroner.

- Om det er pengene værd ved jeg ikke. Det er jo svært at måle, men jeg ved, hvor stor opmærksomhed det giver, og en by som Odense må kunne få ekstra meget opmærksomhed, når de udenlandske journalister hører, at det er H.C. Andersens by, vurderer Rasmus Staghøj.

Rasmus Staghøj fortæller desuden, at hans udenlandske kolleger stadig taler om Herning, fordi den 95. udgave af Giro d'Italia havde Herning som startby.

Det skal virke

Borgmester Anker Boye, som i øjeblikket er til Folkemøde på Bornholm, oplyser til Fyens Stiftstidende, at kommunen ikke har forpligtet sig til noget og heller ikke har brugt penge på, at være en del af det danske bud.

- Odense Kommune deltager alene i et projekt som Tour de France, når vi kan påvise væsentlige effekter, der kan understøtte byens transformation, siger han til Fyens Stiftstidende.