Cykelsportens Formel 1: 17-årig fynbo kæmper om plads til VM

Fynboen Ian Millenium kæmpede søndag for titlen som danmarksmester og for en plads til Verdensmesterskabet i februar.

Til hverdag er Syddansk Universitet i Odense rammerne for studerende, der fylder deres hoved med viden. Men lørdag og søndag var stierne omkring universitetet lavet fuldstændig om i anledningen af Danmarksmesterskaberne i cyklecross. 

quote - Jeg er rimelig nervøs, fordi det jo ikke kun er det danske mesterskab, at jeg skal kæmpe om. Det er jo samtidig også VM-pladser.

Ian Millenium

Den 17-årige Ian Millenium, der til dagligt går i 3.g på Tietgen Handelsgymnasium i Odense, skulle vise sit værd. For ham var både danmarksmestertitlen og en plads i truppen til Verdensmesterskabet i Bogense den 2. og 3. februar på spil. 

- Jeg er rimelig nervøs, fordi det jo ikke kun er det danske mesterskab, at jeg skal kæmpe om. Det er jo samtidig også VM-pladser. Så det er vildt spændende. Og det er jo oven i købet på hjemmebane her i Odense, så det er jo virkelig noget, som jeg ser frem til, fortalte Ian Millenium kort før han skulle op på cyklen. 

- Der er streng konkurrence, så det er svært at være sikker på en VM-plads. Jeg håber da på, at jeg i dag kan bevise, at jeg skal med.

 

 

Cykelsportens Formel 1

Cyklecross er en disciplin, hvor rytterne konkurrerer på en rute, der som regel består af en kombination af veje, marker og stier med forhindringer eller stigninger, der tvinger rytterne til at springe af og på cyklen.

- Der er mange, der betegner det (cyklecross, red.), som cykelsportens Formel 1, fordi det er et meget kort løb. Vi skal kun køre cirka 45 minutter i dag, fortæller Ian Millenium. 

Cyklerne ligner almindelige racercykler, men er mere robuste. 

På udkig efter VM-ryttere

Det pres som Ian Millenium kan mærke inden søndagens løb er ikke uden grund. Den danske landstræner i cyklecross, Kim Petersen, der selv bor i Svendborg, er nemlig med på en kigger under løbet søndag. 

- Det er sidste udtalelsesrunde inden VM i cyklecross i Bogense i februar. Jeg har sat navn på nogle ryttere, og der er nogle ryttere, der ikke er sat navn på endnu. Det bliver de efter i dag. Så jeg er her for at kigge på det, fortæller landstræneren til TV 2/Fyn. 

  Marie Louise Florival.

En skuffet dag

Det gik desværre ikke helt, som Ian Millenium havde håbet på til dagens cyklecross i Odense. 

Vejrforholdene, som bød på blæst og regn, var ikke lige, hvad fynboen havde håbet på på en dag, hvor han skulle bevise sit værd over for landstræneren. 

- Det var lidt svært. Det var lidt en skuffelse i dag. Men sådan nogle dage er der jo også. Det var ikke lige mine betingelser, som jeg bedst kan lide dem, men jeg synes nu egentlig, at jeg formår at holde mig sådan rimeligt roligt trods punkteringer, styrt og så videre, fortæller den unge rytter lige efter, han er kørt over målstregen. 

- Det er okay. 

Om Ian Millenium får en plads på landsholdet til Verdensmesterskabet i cyklecross i Bogense, kan du finde ud af på TV 2/Fyn klokken 19.30 søndag.