I det fynske folks tjeneste

Dagplejen frygter sparemassakre

Dagplejere og forældre er i oprør over Odense Kommunes spareplaner. Konsekvenserne vil bliver mere specialundervisning og børn i sikrede institutioner, lyder det fra brugerbestyrelsen.

dagplejer børn barnevogn arbejdsmiljø

Et sparekrav på næsten 180 millioner kroner på børn- og ungeområdet vil blandt andet betyde, at børn i Odense fremover skal starte i børnehaven, når de er 2 år og ni måneder mod tre år nu. Det vil få store konsekvenser, forudser Brugerbestyrelsen i dagplejen.

- Hvis spare massakren vedtages, håber jeg sandelig at de politikkere, som stemmer for nedsablingen af dagplejen, vil stå ved deres handlinger om få år. Jeg er ikke i tvivl om, at den vil betyde øget specialundervisning i skolerne om få år, og efterfølgende vil det så betyde at disse børn vil få svært ved at få et arbejde, og måske vælger den forkerte retning, og ender i sikrede institutioner og det som er værre, lyder det fra Jan Villsen Eshøj, der er formand for brugerbestyrelsen i dagplejen.

I følge brugerbestyrelsen er de sidste tre måneder i dagplejen utrolig vigtige for børnene, da mange i denne periode bliver renlige og bliver sproglige klar til børnehaven.

- Der tales lige nu rigtig meget om inklusion, på børnepasningsområdet. Men det virker, nærmere som om at vores børn er ved at blive ekskluderet. De sidste 3 måneder betyder meget for det lille barns sociale udvikling, og denne vil blive smidt på gulvet, når børnene skal starte før i børnehaven, siger Jan Villsen Eshøj.

Brugerbestyrelsen frygter desuden, at den kortere tid i dagpleje, vil betyde en kæmpe fyringsrunde blandt kommunens dagplejere.