I det fynske folks tjeneste

Danmarks største messe slår dørene op

Tirsdag åbnede landets største messe for elektronik i Odense. Som noget nyt bliver der samtidig afholdt en helt ny messe for robotter.

00:19

Tirsdag formiddag åbnede udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) de to fagmesser elektronikmessen E-18 og robotmessen R-18. - Vi tror, at vi når målet på godt 5000 gæster, siger projektleder Søren Therkelsen fra Odense Congress Center.

Tirsdag formiddag åbnede udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) de to fagmesser elektronikmessen E-18 og robotmessen R-18

1 af 2

Tirsdag formiddag åbnede udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) de to fagmesser elektronikmessen E-18 og robotmessen R-18.

Der er i alt 186 udstillinger og 120 gratis konferencer på messerne, der afholdes i Odense Congress Center.

Allerede inden messerne begyndte, var flere end 3.500 besøgende tilmeldt, og dermed kommer antallet af deltagere til at overgå sidste messe i 2016.

- Vi er nået de 3600 forhåndsregistrerede inden dagen begyndte, og vi ved, at mange først registrerer sig på selve dagen, eller når de står ved indgangen. Så vi tror, at vi når målet på godt 5000 gæster, siger projektleder Søren Therkelsen fra Odense Congress Center.

Læs også Hjælp til frivillige: Robotter kridter banen op

Første messe for robotter

Det er første gang, at de to messer finder sted samtidig med fokus på henholdsvis elektronik, robotter og alt det ind i mellem.

Selvom det er første gang, at robotmessen R-18 afholdes, er det lykkedes at tiltrække så mange udstillere fra robot- og droneindustrien at messen var fuldt booket allerede en uge inden start.

Flere end 50 udstillere har booket en stand på R-18, hvor de besøgende kan møde virksomheder som Odense Robotics, UAS Denmark, Gibotech, Rope Robotics, Nordbo Robotics, Lorenz Technology og AutoStore Systems.

Og årets messe adskiller sig på flere måder fra messen i 2016.

- Det, der adskiller messen fra de tidligere år, udover at vi har fået robotbranchen med, er, at vi har fået en række nye teknologier med. Vi har nye udstillere som Microsoft, IBM og så videre, og det har løftet messerne, så vi rammer nye målgrupper, fortæller projektleder Søren Therkelsen.

Fakta om E-18 og R-18

I løbet af de tre dage er der et omfattende konferenceprogram med 49 konferenceindlæg, som de besøgende kan deltage gratis i.

E-18:
På E-18’s konferenceprogram er der fokus på klassiske temaer som sensorer, wireless, Embedded High-End Computing og IoT og nye temaer som Big Data og Artificial Intelligence. Programmet byder bl.a. på konferenceindlæg fra Arduino, Hackerspacet Labitat, Anyware, Analog Device og internationale virksomheder som Google, IBM, Microsoft, Nokia og Ericsson

R-18
Af keynote speakere fra R-18 kan blandt andet nævnes Lars Tvede fra Nordic Eye Venture Capital, Hanspeter Fässler fra ANYbotics, Amit Kumar Pandey fra Softbank Robotics, Etienne Augé fra Erasmus University Rotterdam og Alf Rehn fra SDU.

Partner Events
I løbet af de tre dage vil Odense Congress Center også danne rammerne om Partner Events som Dansk Eksportdag 2018, Offshore Matchmaking, den internationale dronekonference InnoDrone, arrangement for EKF, Danmarks Eksport Kredit Fond, og Odense Investor Summit.

Derudover vil der også være en række temaområder som det succesfulde koncept ”Produktion i Danmark”, en Innovationszone fyldt med de nyeste teknologiske gadgets og et ”Made in Denmark”-område med elektronikprodukter, som er udviklet i Danmark.

Kilde:OCC
01:01

- Det, der adskiller messen fra de tidligere år, udover at vi har fået robotbranchen med, er, at vi har fået en række nye teknologier med. Vi har nye udstillere som Microsoft, IBM og så videre, og det har løftet messerne, så vi rammer nye målgrupper, fortæller projektleder Søren Therkelsen fra Odense Congress Center.

Luk video