I det fynske folks tjeneste

Frygter nedlukning af plejehjem: - De ældre dør af ensomhed og ikke corona

Nye restriktioner risikerer at lukke ned for plejehjemmene, og det kan få stor betydning for de ældres velbefindende.

00:14

Søren Windell (K) frygter, at der bliver strammet mere for restriktionerne på plejehjemmene. Video: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / Ole Holbech

Det kan få alvorlige konsekvenser for de ældre på plejehjemmene, hvis de som følge af strammere restriktioner skal lukke helt ned for besøgende. 

- Der er jo allerede nu besøgsrestriktioner, hvor man kun må have to besøgende per ældre, og min frygt er, hvis der bliver strammet endnu mere op til jul. Det vil have meget store konsekvenser for de ældre, der i forvejen er isoleret, siger ældre- og handikaprådmand Søren Windell (K). 

Han håber ikke, at der bliver strammet yderligere for restriktionerne.

Læs også Caféejer med udsigt til nedlukning: - For helvede, det er uretfærdigt

Personale kan ikke erstatte pårørende

Det er særligt op til jul, at de strammere restriktioner vil påvirke de ældre.

- Det kan betyde, at de bliver endnu mere isolerede, og så særligt her op til jul, hvor tankerne går tilbage til ens tid med familie. Det vil være frygteligt, siger Søren Windell.

Hele 2020 har været en hård tid for de ældre, der har været adskilt fra familie over længere perioder og udelukkende har haft kontakt til plejepersonale.

00:27

Søren Windell (K) mener ikke, at personalet kan erstatte de pårørende. Og det bliver hårdt for de ældre. Video: Ole Holbech

Luk video

- Personalet gør alt, hvad de kan for at opmuntre, men de kan jo aldrig erstatte den familiære kontakt. De kan sidde på plejehjemmene og ikke har det så godt, er kede af det og savner at være sammen med deres børn, børnebørn og oldebørn, understreger rådmanden og fortsætter:

- De ældre dør af ensomhed og ikke corona.

De præcise restriktioner bliver præsenteret på et pressemøde senere mandag.