I det fynske folks tjeneste

De unge skal også kende kirken: Liggende koncert og økomad

I aften byder Fredens Kirke i Odense på øko-vegansk mad og liggende koncertoplevelse med fynske musikere under hvælvingerne. Lokale unge står bag.

To unge kvinder står bag aftenens arrangement, HVIL, som ikke ligner noget, der før er sket i Fredens Kirke.

Laura Kjær og Emma Bonven er begge døbt og konfirmeret i Fredens Kirke, men har i øvrigt ikke en fast tilknytning til kirken.  De fik en god idé: Nemlig at skabe en ny koncertform, primært henvendt til unge,  for at udnytte kirken.

-Kirken er et godt rum, som bør blive brugt noget mere, siger Emma Bonven.

Sammen med Laura Kjær skrev hun en ansøgning til Fredens Kirkes musikudvalg, som uden tøven bevilgede dem fuld økonomisk støtte til den alternative kirkekoncert.

- Vi vil gerne være med til at åbne kirken for andre end det klassiske publikum. Vi har brug for, at der foregår noget for de unge. Så når to unge fra kvarteret selv tager initiativ, så tager vi imod det med kyshånd, fortæller menighedsrådsmedlem Helle Pihl Storm.

Musik og økoburgere

HVIL er en nytænkende og gratis koncertform, der kombinerer det auditive med det visuelle. Koncerten foregår i kirkerummet i Fredens Kirke, hvor man liggende under hvælvingen kan nyde visuelle effekter, der via projektor sendes op under kirkeloftet.

Der bliver lagt madrasser ud, men gæsterne opfordres også til at tage liggeunderlag med, så koncerten kan nydes i fuld magelighed.

Musikken skal ikke nydes på tom mave, så fra klokken 18 kan der købes økologisk burger fra ØKOllektivet. 

Unge, fynske musikere

Klokken 19 begynder selve koncerten.   Her kan gæsterne opleve fire, yngre fynske orkestre: Rød Stue, Center, Bankerot og Frederik Bak og Simon Sommer, som alle arbejder inden for den klassiske genre. 

Rød Stue har base på Fyn, og med rødderne dybt forankret i den (vest)jyske muld er Rød Stue en gruppe unge, ambitiøse korsangere med mange års erfaring og en fælles passion for klassisk musik. 

Frederik Bak og Simon Sommer spille henholdsvis solo saxofon og el-bas. Begge kunstnere har udgangspunkt i Syddansk Musikkonservatorium.  Bag Bankerot gemmer sig  Bjarke Valentin, en moderne singer-songwriter. Center er en kammermusikalsk duo. 

Der er gratis adgang til koncerten.

Læs mere på HVILS' facebookside her.