Debat bliver præget af højt trusselsniveau

Fyns Politi gik lørdag i gang med at forberede debatmøde med Yahya Hassen på H.C. Andersen Skolen. Arrangementet kommer til at bære præg af et højt trusselsniveau, siger Fyns Politi.

Præcist hvordan og i hvilket omfang Fyns Politi vil være til stede ved debatarrangementet på H.C. Andersens Skolen tirsdag, vil Fyns Politi ikke ud med.

- Vi holder kortene tæt til kroppen, men vi vurderer, at trusselniveauet er højt og det vil arrangementet kommer til at bære præg af, siger John Jacobsen, chefpolitiinspektør hos Fyns Politi.

Fredag blev det besluttet af flytte arrangementet fra Vollsmose Bibliotek til H.C. Andersen Skolen, efter at debatmødet i første omgang var blevet aflyst. Og det er Odense Centralbibliotek tilfreds med.

- Sagen er havnet så godt som muligt og vi er glade for at vi kan afholde arrangementet i Vollsmose. Det er ønske fra både debatdeltagerne og beboerne, at det skal holdes i Vollsmose, så det er vi glade for, siger Kent Skov Andreasen, bibliotekschef for Odense Centralbibliotek.

Yahya Hassen bliver i forvejen beskyttet af PET, og sammen med PET tilrettelægger Fyns Politi sikkerhedsforanstaltningerne til det meget omtalte debatmøde.

- Vi skal både beskytte debatdeltagerne og publikum. Men vi skal også beskytte beboerne i Vollsmose, så bydelen ikke bliver skueplads for et kæmpe sikkerhedsopbud, siger John Jacobsen.