Debat: Hvad gik galt i Ældre- og handicapforvaltningen?

Fyn Live spørger i dag, om Brian Skov Nielsen gik over stregen, da han offentligt angreb sine egne embedsmænd? Og har hans politiske modstandere brugt besparelserne til gratis angreb på rådmanden?

Det kom som et chok, da Fyens Stiftstidende i weekenden fortalte, at ventede besparelser på at gøre flere fysisk eller psykisk handicappede mere selvhjulpne ganske enkelt ikke er blevet til noget. Det betyder, at Ældre- og handicapforvaltningen nu skal fyre medarbejdere for at finde besparelser på i alt 12 millioner kroner. Fyringer falder allerede på mandag.

Ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (Ø), valgte at rette et hårdt angreb mod sin egen forvaltning, da han følte, at han for sent blev orienteret om de manglende 12 millioner.

- Jeg er jo ikke bedre end min forvaltning gør mig til, sagde Brian Skov Nielsen til TV 2/Fyn.

Han mente ikke, at han fralagde sig sit ansvar.

- Når jeg tørrer den af på forvaltningen, så er det fordi, at jeg tørrer den af, hvor den skal tørres af, sagde Brian Skov Nielsen ganske overraskende.

For det er sjældent, at politikere i så hårde vendinger angriber deres egne embedsmænd. Men er det ikke i orden, hvis det er dér, at fejlen ligger? Eller burde Brian Skov Nielsen have holdt kritikken bag lukkede døre?

Efterfølgende har den konservative Kristian Guldfeldt angrebet Brian Skov Nielsen. Er det i orden, eller bruger Guldfeldt blot en ulykkelig situation til at gafle billige odenseanske stemmer?

Det er hvad Fyn Live i dag debatterer, når TV 2/Fyns politiske redaktion har Kristian Guldfeldt, Brian Skov Nielsen og en ekspert i offentlig ledelse med på TV 2/Fyn kl. 16.00.