I det fynske folks tjeneste

Debut på landsholdet: OB-målmand starter inde mod Sverige

For første gang i mere end 25 år er det en OB-målmand, der står i buret på landsholdet i fodbold. 21-årige Oliver Christensen skal spille fra start mod Sverige onsdag aften.

Oliver Christensen i aktion for OB. Onsdag aften får han debut for landsholdet, der spiller testkamp mod Sverige. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

21-årige Oliver Christensen er i startopstillingen - sammen med Christian Eriksen - i sin debutkamp på landsholdet, der møder Sverige. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

1 af 2

Den 21-årige OB-målmand Oliver Christensen starter inde og får dermed sin debut på landsholdet i kampen mod Sverige onsdag aften. Det oplyser Dansk Boldspil-Union.

Læs også Gribben fra Kerteminde klar til debut på landsholdet: - Det er bare fodbold

Dermed er den første OB-målmand i mere end 25 år i buret på landsholdet. Det er ikke sket siden, at OB-legenden Lars Høgh stod i målet, da Danmark spillede mod Mexico 11. januar 1995. 

Oliver Christensen er kendt under tilnavnet "Gribben fra Kerteminde", hvor han kommer fra. Han var ikke oprindeligt udtaget til kampen. Landstræner Kasper Hjulmand udtog OB-målmanden søndag sammen med otte andre nye spillere i landsholdstruppen.

Det sker, fordi de landsholdsspillere, der til daglig spiller i engelske klubber, skal i 14 dages karantæne, når de rejser fra Storbritannien til Danmark.

Der har været over 20 afbud til kampen, heriblandt fra landsholdets sædvanlige førstemålmand, Kasper Schmeichel, der til daglig spiller i engelske Leicester City, og en række andre danske målmænd. Oliver Christensen er som regel landsholdets femtevalg. 

00:38

Oliver Christensen har i løbet af de seneste dage trænet med landsholdet.  Video: Arkiv. Foto: TV 2 Sport. Redigering: Sune Jørgensen

Luk video

Første OB-målmand i 25 år

Kampen mod Sverige er en venskabskamp. På søndag og næste onsdag spiller landsholdet dog vigtige Nations League-kampe mod henholdsvis Island og Belgien. Det er endnu uvist, om Oliver Christensen er udtaget til disse kampe.

Danmarks startopstilling

Målmand: Oliver Christensen

 

Forsvar: Jens Stryger Larsen, Victor Nelsson, Mathias "Zanka" Jørgensen, Joakim Mæhle

 

Midtbane: Jens Jønsson, Thomas Delaney, Christian Eriksen

 

Angreb: Lucas Andersen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard.

Kampen mod Sverige er dog ikke uden betydning. Tværtimod. Der er point til Fifas verdensrangliste på spil, og det kan få stor betydning for Danmarks seedning, når der inden længe skal trækkes lod til VM-kvalifikationsturneringen. 

Venskabskampen fløjtes i gang klokken 19.30 på Brøndby Stadion.