Det burde ikke kunne ske: 5-årig glemt i bus

En familie fra Odense har netop været udsat for deres livs mareridt. Den 5-årige søn blev fanget inde i en bus, da pædagogerne glemte ham efter en tur.

Det var på busholdepladsen, at forældrene til 5-årige Michas for nylig selv måtte ud at finde ham - indespærret i en bus.

- Jeg var bange, siger han selv om det i dag.

Michas går i skovbørnehave, men bliver hver dag kørt tilbage til børnehuset Solgården i Skibhuskvarteret. Men for nylig kom han ikke med ud af bussen. Det blev først opdaget, da forældrene ville hente ham. I stedet fandt de ham på busholdepladsen, hvor han ikke selv kunne komme ud af bussen.

- Når pædagogen kører bussen ud på holdepladsen, burde hun tjekke, at der ikke er noget eller nogen, der er glemt. Så det handler ikke om, at der ikke er personale nok, at den her fejl er sket. Det er fordi, de ikke har gjort deres arbejde godt nok, siger Jeanet Hansen, der er mor til Michas.

Forældrene bad efterfølgende om at den pædagog, der var ansvarlig for fejlen, blev fjernet fra den udekørende del af børnehaven en uge eller to, fordi de havde mistet tilliden til hende. Men det ville børnehaven ikke gøre. Derfor har Jeanet Hansen og Søren Gram Vilhelmsen nu flyttet Michas og hans lillebror til en anden institution.

Odense Kommune beklager fejlen.