- Det er dyrt at købe tøj til hele familien i Danmark

Venligboerne i Odense har åbnet ny gratis-butik for asylansøgere, der har fået opholdstilladelse eller andre udsatte grupper.

Den dansk-bosniske forening i Odense har valgt at stille et lokale til rådighed helt gratis, så venligboerne i Odense fortsat kan køre deres gratisbutig, og i dag blev der afholdt åbningsceremoni i den nye butik. 

-For os som venligboer er butikken vigtigt, fordi vi nu har mulighed for at hjælpe rigtig mange nyankomne flygtninge familier med at dække deres basale behov, som tøj, sko, linned m.m. Mange har ikke ret meget med sig til Danmark og heller ikke råd, siger Anette Lykke Nielson fra Venligboerne, Odense. 

Lokalet bruges som en gratisbutik, hvor folk kan donere ting, mens primært asylansøgere, der har fået opholdstilladelse, eller andre udsatte grupper, har mulighed for at kigge forbi og hente de ting, som de har behov for.

- Vi er meget glade for at kunne komme her og hente tøj og legetøj til vores børn. Det er meget dyrt at købe tøj til hele familien i Danmark. Så vi er meget taknemlige for Gratisbutikken, siger Abdulrahman Hussein, der er kurdisk flygtning.

Indtil videre har Venligboerne i Odense opbevaret donationer fra fynboerne i en lade, som ejes af en af venligboerne. Dette har været fint,  mens vejret var godt, men i vinterperioden, har de haft store problemer.

-Vi er så taknemlig for, at den dansk-bosniskeforening i Odense har givet os et så flot lokale til vores nye butik, siger Anette Lykke Nielson.