DF vil lænke TV 2 til Odense: Er ikke en københavnerkanal

Flere TV 2-ansatte skal arbejde i Odense, og en fremtidig køber skal bindes til fynsk hovedsæde, lyder krav.

TV 2 skal rykke tilbage til Odense. Og der skal tv-stationen blive. Sådan lyder et krav fra Dansk Folkeparti, forud for at kulturminister Mette Bock (LA) ventes at præsentere regeringens udspil til medieforlig.

quote Samtidig er det også TV 2's identitet, at man ikke er en københavnerkanal.

 Morten Marinus, medieordfører (DF)

Tv-stationen har allerede sit officielle hovedkvarter i Odense. Men medieordfører Morten Marinus (DF) mener, at balancen er tippet, så for mange af TV2's ansatte arbejder i København.

Samtidig stiller DF det som betingelse, at en eventuel fremtidig køber af stationen skal forpligtes til at bevare hovedsædet i Odense.

TV2 skal ikke være en københavnerkanal

Kan man ikke stille et sådant krav til en køber, vil DF ikke støtte et salg af mere end 49 procent af TV 2, fastslår Marinus.

 - Vi får i forvejen mange nyheder fra København. Det er vigtigt også at være til stede ude i landet, siger Morten Marinus.

 - Samtidig er det også TV 2's identitet, at man ikke er en københavnerkanal. Men at man er hele Danmarks favorit-tv-station. Det står man sig bedst ved at være, hvis man ikke har hovedaktiviteten i København.

 DF har løbende spurgt kulturministeren til udviklingen i, hvor TV 2's ansatte arbejder. Det er på den baggrund, at Marinus nu konstaterer, at udviklingen er gået for meget i Københavns favør.

- Det bryder vi os ikke om. En klar overvægt af arbejdspladserne bør ligge i Odense, siger Morten Marinus.

Hvordan man mere konkret skal kontrollere, hvor de ansatte arbejder, har DF ikke lagt sig fast på. Det må man finde ud af i forhandlingerne, mener Morten Marinus.

 - Vi vil se på, om vi kan få strammet teksten om, at hovedsædet ligger i Odense, siger han.

Licensen over skatten

I marts præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti dele af et udspil til det kommende medieforlig. Ifølge udspillet skal DR beskæres med 20 procent over fem år, og licensen skal fremover trækkes over indkomstskatten. 

Medieforliget skal være forhandlet på plads inden sommer og gælder for perioden 2019- 2022.

 

Oversigt

    Oversigt