DHL-stafet bliver alligevel skattefrit

Skatterådet mener alligevel ikke, at DHL-stafet, der blandt andet løbes i Odense,  kan udløse skatteregning for fryns.

De mange tusinde fynboer, der hvert år deltager i motionsløbet DHL-stafetten, risikerer alligevel ikke at få skattefar i hælene, når de spurter af sted.

Skatterådet har ellers tidligere afgjort, at det kunne være skattepligtigt for medarbejderne, når virksomhederne betalte deres deltagergebyr i motionsløbet, der også omfatter en frokost, når alle kolleger er kommet i mål.

Men nu har skatterådet ændret beslutning, fortæller revisions- og rådgivningsfirmaet PwC, der har rejst sagen over for Skatterådet.

I december afgjorde Skatterådet, at deltagelse i DHL-stafetten var et gode for medarbejderne, som var omfattet af de såkaldte "bagatelgrænseregler". Det betyder. at medarbejderne skal betale skat, hvis de modtager arbejdsrelaterede goder for over 5500 kroner om året.

Men nu har Skatterådet i et nyt bindene svar til PwC ændret sin vurdering, så man ikke skal betale skat, når der er tale om et firmaarrangement - herunder DHL-Stafetten.

- Vi er meget tilfredse med afgørelsen, der hjælper med at afklare spørgsmål, som berører virkelig mange mennesker, siger skatteekspert hos PwC, John Cederskjold Kierans i en pressemeddelelse.

Han understreger dog samtidig, at afgørelsen ikke betyder, at virksomheder nu kan betale for, at medarbejderne snører løbeskoene i en hvilken som helst sammenhæng.

- Skatterådet fastslår samtidig, at skattefriheden er betinget af, at løbet er noget, de fleste kan deltage i. Mere ekstreme løb for eksempel en halv- eller helmaraton ligger derfor uden for skattefriheden. Det samme er tilfældet, hvis løbsdeltagelsen kun tilbydes enkelte medarbejdere, eller hvis løbsomkostningerne er usædvanligt høje, forklarer John Cederskjold Kierans.

DHL-stafetten er verdens største motionsløb, der afholdes i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. Sidste år deltog 197.000 mennesker i løbet.

Oversigt

    Oversigt