DI: Odense er højdepringer

Odense er rykket 26 pladser frem i Lokalt Erhvervsklima 2012, hvilket placerer kommunen på en samlet 60. plads. En udvikling, der glæder Odenses borgmester.

Odense har forbedret deres placering i alle kategorier pånær en. Den største fremgang er i kategorien Skatter, Afgifter og Gebyrer, hvor Odense er avanceret 53 pladser.

- Odenses initiativer for at komme virksomhederne i møde, bl.a. inden for sagsbehandling, har resulteret i en væsentlig bedre opfattelse hos virksomhederne og dermed en bedre placering i undersøgelsen. Rammebetingelserne i Odense er fortsat blandt de bedste, siger Søren Klarskov Vilby, formand for DI Fyn.

Glæder Odenses borgmester

- Stærke virksomheder og private arbejdspladser er fundamentet for vores velfærd. Derfor glæder det mig, at endnu en undersøgelse viser, at de rammer vi tilbyder virksomhederne i Odense er blandt de bedste i landet, siger Odenses borgmester Anker Boye, Soc.dem.

Med en lav skatteprocent og høj grad af konkurrenceudsættelse placerer Odense sig på en 16. plads i den del af undersøgelsen, som baserer sig på officielle statistikker.

- Undersøgelsen viser med al tydelighed, at man kan ændre erhvervsklimaet i en stor by. Vi har igennem flere år arbejdet målrettet på at skabe de bedst mulige betingelser for erhvervslivet, og undersøgelsen viser, at erhvervslivet nu begynder at mærke forskellen, siger borgmester Anker Boye.

Læs mere