Dinosaurerne kommer til Odense

Torsdag formiddag ankommer i alt fire tungt læssede lastbiler med trailere til Odense Havn fyldt med fortidens kæmper. De næste uger skal de naturtro dinosaurusser stilles op og gøres klar til en stor udstilling i oktober.

Odense Kommune har stillet det gamle pakhus på Odense Havn til rådighed, og de næste uger bliver bygningen forvandlet til præhistorisk verden, som den så ud for 65 millioner år siden.

Fortiden tonstunge kæmper vil i løbet af de næste uge indtage den gamle bygning, og når udstillingen er klar til åbning 10. oktober, vil dinosaurussernes brøl runge i lokalerne.

Ellika Henrikson

- Det er ikke bare en udstilling med kæmpe øgler. Dinosaurusserne kan bevæge sig, og publikum kan både ride, klatre og sove med de store dyr og udstillingen bygger på den allernyeste forskning om dinosaurusser, fortæller kommunikationschef i Odense Zoo, Rikke Skovlund.

Udstillingen kommer direkte fra Sverige, og det er første gang, at der bliver mulighed for at se den i Danmark. Men Odense Zoo har også tilført udstillingen flere dimensioner med nye modeller og anderledes formidling med blandt andet iPads.

- Vi er jo vant til at arbejde med dyr i en grøn have, og nu kommer vi ned til en stor sort lagerbygning, så det er meget anderledes for os allesammen, siger Rikke Skovlund.

De næste par uger skal udstillingen sættes op, og herefter skal teknik og mekanik testet af flere skoleklasser før publikum bliver lukket ind. Samtidig bliver masser af Zoo-guider sendt på bootcamp, hvor de bliver undervist grundigt i udstillingen og får den nødvendige viden om dinosaurusserne.

Ellika Henrikson

- Det er en kæmpe satsning for Odense Zoo, men jeg er helt sikker på at det bliver et hit på Fyn. Udstillingen er fantastisk og helt unik, lyder det fra kommunikationschefen.

Udstillingen åbner officielt 10. oktober. Det kommer til at koste 120 kroner for voksne og 80 kroner for børn.