Disse blå partier deler stemmer til kommunalvalget

Fem blå partier i Odense går sammen i valgforbund op til kommunalvalget den 16. november.

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne samt Et bedre Odense indgår valgforbund i Odense.

Det oplyser partierne i en pressemeddelelse. 

- Jeg glæder mig over, at det mangeårige samarbejde mellem de blå partier i byrådet nu får selskab af Et bedre Odense, der ligesom os ønsker at trække Odense i en mere borgerlig retning, fortæller Søren Windell, der er rådmand og borgmesterkandidat for Konservative.

De fem blå partier er blevet enige om en række pejlemærker for de kommende fire år i Odense Kommune. Blandt andet har partierne underskrevet, at de ikke vil hæve skatterne yderligere, optage mere gæld eller forsøge at sælge Fjernvarme Fyn, som det trods stor protest blev forsøgt af Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre tidligere.

Det vil partierne

Samtidig vil partierne skabe flere private arbejdspladser, have færre arbejdsdygtige på overførselsindkomst og udvikle både bymidten og forstæderne.

- Vi har sammen et politisk mål om, at Odense skal udvikle sig. Vi skal have langt flere i arbejde - især indvandrere - vi skal udvikle vores velfærd og give muligheder til borgerne. Der er brug for fokus på hele Odense, ikke kun på centrum, og hvor letbanen kører. Det er stærke markante pejlemærker, vi fire borgerlige partier vil sætte for Odense, lyder det fra Venstres borgmesterkandidat og rådmand, Christoffer Lilleholt.

Hvorfor indgår man valgforbund?

Ved det kommende kommunalvalg har de odenseanske partier fordelt sig i fire valgforbund.

Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre i ét, Enhedslisten, Alternativet og Veganerpartiet i et andet, mens Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Liberaterne, De Lokalnationale og Nyt Odense udgør det trejde valgforbund.

Christoffer Lilleholt (V), Carsten Sørensen (DF), Per Nansted (KD) og Søren Windell (K). På billedet mangler Kim Skjoldborg fra Et bedre Odense.
Christoffer Lilleholt (V), Carsten Sørensen (DF), Per Nansted (KD) og Søren Windell (K). På billedet mangler Kim Skjoldborg fra Et bedre Odense.