Dødstrussel mod Odense-politiker

Den konservative politiker Tommy Hummelmose blev sent tirsdag aften udsat for dødstrussel på sin Facebook-side. Truslen kom efter Konservatives forslag om, at flere boliger i Vollsmose skulle rives ned.

Odense-politiker Tommy Hummelmose blev sent tirsdag aften truet på livet på sin Facebook-side. Truslerne kom i kølvandet på, at Konservative i Odense spillede ud med et politisk forslag om, at flere boliger i Vollsmose skulle rives ned

Omkring klokken 23.00 skrev en person: ”Inshallah han dør i dag før i morgen ahahhahaah"

Vred over trussel

Truslen blev skrevet i facebooktråd, der handlede om det konservative forslag. Mange havde deltaget i den politiske diskussion og debatten havde været både sober og saglig. Derfor blev Tommy Hummelmose overrasket over at se dødstruslen.

- Jeg blev overrasket, og jeg synes umiddelbart, at det var lidt ubehageligt at læse. Deusden blev jeg også vred over, at nogen kunne finde på at skrive det og afspore en fornuftig politisk debat og samtidig true en politiker, forklarer Tommy Hummelmose.

Den konservative politiker kontaktede straks politiet, der opfordrede ham til at anmelde det, og onsdag morgen klokken 9.00 valgte Tommy Hummelmose at anmelde sagen til politiet. 

Mindreårig bag dødstrussel

Hos Fyns Politi bekræfter politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, at Tommy Hummelmose har anmeldt episoden. Da personen bag dødstruslen fremgik af opslaget på Facebook, kunne politiet let finde frem til gerningsmanden. En politipatrulje blev sendt ud til vedkommende.

Det viste sig, at der var tale om en mindreårig dreng, som straks erkendte, at han stod bag truslen. Politiet tog en alvorlig samtale med drengen og hans forældre, og derefter blev de sociale myndigheder underrettet.  

- Vi tager sådan nogle sager her ret alvorligt, når det er trusler mod politikere og mod demokratiet generelt. Så en sag som den her, er noget vi tager rigtig alvorligt, forklarer politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen fra Fyns Politi.